Romige soep voor je feestmenu
Fluweelzachte feestsoep
Supersimpel en een vleugje nostalgisch: zo'n heerlijk romige soep is perfect voor elk winters feestmenu.
Tips voor romige feestsoepen
Extra romige soep voor je feestmenu? 4 tips!
- Kies voor één kleurtint in je groenten: aardpeer, aardappel, pastinaak, witloof, knolselder, witte kool, preiwit, ui en knoflook zorgen voor de mooiste witte kleur.
- Groenten die zoals aardappel of knolselder veel zetmeel bevatten, geven een zachte structuur.
- Mix de soep en haal ze daarna nog door een puntzeef of – nog beter – door een gespecialiseerd toestel zoals een thermomix of soepmaker.
- Voeg de room het liefst na het mixen toe, anders riskeer je dat de soep toch nog schift tijdens het opwarmen. Voeg je de room toch al voordien toe, laat de soep dan zeker niet meer koken, maar hou ze net onder het kookpunt.
Lees ook:
- Meer dan 100 kerstmenu's om uit te kiezen
- Feestmenu: zoveel heb je nodig per persoon
- 10 klassieke soepen zoals oma ze maakte
- 20 fluweelzachte soepen met room
- 30x feestelijke soep voor het kerstdiner
Zet deze romige soep op je feestmenu
Op zoek naar een fluweelzachte feestsoep? Deze soepjes zijn de crème de la crème… Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.