20x panini: deze recepten moet je zeker eens proberen
Warme broodjes om van te smullen
Zin in zo'n lekker warm broodje met het beste beleg? Met zalm, brie, rosbief, caprese… Deze 20 recepten voor panini stellen nooit teleur.
De oorspronkelijke panino is een sandwich gemaakt met Italiaans paninibrood. Hij wordt warm geserveerd na het grillen of roosteren. De klassieker met tomaat en mozzarella is een typisch Italiaanse panini.
Vaak wordt ook een gegrilde sandwich panini genoemd. Die kan gemaakt zijn van verschillende soorten brood, zoals stokbrood, ciabatta, focaccia… Kortom: een croque deluxe met alle mogelijke soorten brood.
Het geheim zit 'm ín de panini
Het verschil met een gewone croque zit in het luxe beleg. Geen doorsnee ham en gesmolten kaas, wel de lekkerste ingrediënten. Denk aan kip, rosbief, zalm, brie, mozzarella of geitenkaas. Op panini zitten dikwijls groenten zoals bijvoorbeeld broccoli, asperges, artisjok, pompoen… Hij wordt afgewerkt met een toef pesto, tapenade, guacamole of zelfs truffelpasta.
Probeer onze heerlijke panino van ciabatta met parmaham, brie en zongedroogde tomaatjes. Maar ook de versie met brie en boschampignons is onweerstaanbaar lekker. Beleg je panino eens met varkensgebraad en gebakken ui, of met rosbief en groene asperges. Of wat denk je van panini van zuurdesembrood? Geweldig met guacamole en spekjes!
Vind je het erg vervelend om het toestel schoon te maken? Met onze tips doe je het sneller en eenvoudiger. Geen paninitoestel in je keuken? Met deze alternatieven lukt het even goed.
Lees ook…
- Croque-monsieur maken: zo doe je dat!
- Heerlijk na een wandeling: soep met croque
- 6 dingen waarvan je niet wist dat je ze kon klaarmaken in de airfryer
- Uitsmijter: hét recept voor een heerlijke lunch
- De testkeuken: zo maak je de ultieme clubsandwich
- Croque-monsieur & co.: de lekkerste krokante lunches
20 recepten voor de allerlekkerste panini
Zelf panini maken is dus heel makkelijk. Alles wat je nodig hebt, zijn je favoriete broodjes en ingrediënten. En natuurlijk: onze beste recepten.