Eiwit over? Dit kun je ermee doen!
Verspil het niet!
Chocolademousse, pavlova, meringue: we weten allemaal wat we met verschillende eiwitten kunnen doen. Maar wat doe je als je maar 1 of 2 eiwitten over hebt?
Soms heb je alleen maar eierdooiers nodig in je recept. Wat doe je met de eiwitten? Maak er iets lekkers mee!
Meringue
Klop op tot meringue en maak er kleine en grote desserts mee zoals astridjes, pavlova en vacherin of maak kleine meringues om desserten mee te decoreren.
Glazuur
Ideaal voor glazuur van gebak: klop het eiwit schuimig, roer er 100 gram poedersuiker en een beetje citroensap door. Bestrijk er je cake, koekjes, donuts of andere baksels mee.
Mousse
Maak een hartige of zoete mousse. Maak een lekkere mousse van vis uit blik zoals makreel of sardientjes of maak lekkere chocolademousse (leer hier onze 3 ultieme tips) voor wie houdt van zoet.
Op brood
Je kunt een restje eiwit ook gebruiken als ‘lijm’ om zaadjes op je zelfgebakken brood te plakken.
Cocktail
Shake een cocktail met een restje eiwit, dat zorgt voor een lekker romig laagje.
Omelet
Maak een eiwitomelet met veel groenten en eventueel een stukje kip.
Invriezen
Nog eiwit over? Vries het in in een zakje of een ijsblokjesvorm en spaar tot je genoeg hebt voor die heerlijke pavlova.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!