Dankzij deze 6 tips mislukt je mayonaise nooit meer
De beste tips & tricks van de redactie
Zelf mayonaise maken is niet moeilijk. En met de toptips van onze redactie kan het helemaal niet meer foutlopen!
De beste tips & tricks
- De ultieme tip om je mayonaise beter te binden is om eitjes (dooiers) op kamertemperatuur te gebruiken. Gebruik ook geen graantjesmosterd, die bindt minder goed.
- Roer je mayonaise zachtjes met een garde, en altijd in dezelfde richting.
- Geen zin om mayonaise met de hand te kloppen? Gebruik dan een mixer! Voor deze techniek doe je 2 eidooiers, azijn, dijonmosterd, peper en zout in een hoge maatbeker en overgiet je dit met 300 ml maïsolie. Zet de staafmixer over de eidooiers, mix en trek tegelijkertijd de staafmixer zachtjes omhoog et voilà!
- Je ziet vaak dat er azijn gebruikt wordt voor het maken van mayonaise. Je kan dit makkelijk vervangen door citroensap. Lekker en fris!
- Zorg dat je eierdooiers en mosterd mooi vermengd zijn voor je er de olie op druppelt
- Bewaar je mayonaise in een glazen pot met deksel, zoals een confituurpot. Plastic geeft te veel smaak af aan dit delicate mengsel.
Mayonaise binnen 1 minuut
Mayonaise maken binnen de minuut? Het kan! Dit recept en filmpje tonen je hoe het moet.