De allerbeste checklist voor een zomers tuinfeest
Aankruisen en genieten maar!
Hou jij er ook zo van om vrienden en familie uit te nodigen om samen te genieten van een lekkere hap en drankje? Met deze checklist organiseer je alvast het perfecte tuinfeest, waar iedereen nog lang over zal napraten!
De gerechten: lekker zomers en snel klaar
Het recept voor een zomers tuinfeest bepaal je natuurlijk zelf, maar er zijn wel enkele dingen die je in het achterhoofd kunt houden om het zo vlot en ontspannend mogelijk te doen verlopen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de dag zelf niet te veel werk meer hebt zodat je 100 procent kunt genieten van je tuinfeest. Recepten die snel klaar zijn of die je de dag ervoor al maakt, zijn hiervoor ideaal! Heb je deze al gezien?
Aankruisen, die checklist!
3 weken op voorhand: de uitnodigingen
- Stuur je uitnodigingen uit. Zorg ervoor dat je op het einde van de week weet hoeveel mensen er komen.
- Check hoeveel tafels, stoelen, borden en bestek je hebt: heb je nog dingen nodig? Misschien kun je ze van iemand lenen.
2 weken op voorhand: maak een planning
- Stel een menu op.
- Maak naamkaartjes en zorg voor tafeldecoratie: servetjes, kaarsen, …
- Voorzie ook leuke dingen om in je tuin te zetten of hangen. Denk maar aan gezellige stoelen en lampjes.
- Maak ook kaartjes voor je gerechten, indien je met een buffet werkt.
1 week op voorhand: de voorbereiding
- Stel een boodschappenlijstje op.
- Ruim je tuin of terras op.
3 dagen op voorhand: poetsen en naar de winkel
- Ga naar de winkel.
- Was de borden, het bestek en de glazen af.
- Geef je huis een poetsbeurt: vooral de badkamer en het toilet zullen het meest worden gebruikt.
- Rij het gras af.
- Geef je een barbecue? Maak ‘m dan grondig schoon, zoals in dit artikel.
1 dag op voorhand: de laatste hand
- Snij de ingrediënten die je kunt bewaren in de koelkast.
- Maak de gerechten die je al op voorhand kunt maken.
- Zet de drankjes koud.
- Zorg voor voldoende ijsblokjes. Nog op zoek naar leuke ideeën? Dit artikel kan je vast inspireren.
2 uur op voorhand:
- Zet de tafel.
- Bereid het vlees voor en werk je gerechten af.
- Steek eventueel drankjes in de koelbox.
30 minuten op voorhand:
- Warm gerechten opnieuw op (indien nodig).
- Zet je gerechten op tafel, samen met de kaartjes.
- Steek de barbecue aan en laat vlees alvast traag grillen.
- Ontvang je gasten en geniet!