Meest recente artikelen

Zo maak je de perfecte koude schotel

Lekker retro!

Zo maak je de perfecte koude schotel Artikel

Een lekker verse koude schotel, da's pure nostalgie, en bovendien ideaal als er volk komt. Maar hoeveel moet je per persoon voorzien en waarop moet je zeker letten? Wij zetten het op een rijtje.

Hoeveelheden

Een standaardportie vlees komt overeen met zo'n 150 gram. Voor vis is dat 200 gram. Ook van groenten en fruit (samengerekend) voorzie je best zo'n 200 gram per persoon.

Niet vergeten!

  • Voorzie wat knapperig brood voor bij al dat lekkers! 1/3 stokbrood per persoon zou zeker moeten volstaan. Serveer je er liever frietjes of gekookte aardappelen bij? Reken dan op zo'n 200 gram per persoon.
  • De sausjes: net als op een barbecue mogen sausjes ook bij een geslaagde koude schotel niet ontbreken. Let je op je lijn? Lees dit artikel dan even na.
  • Hou het eten zo lang mogelijk in de koelkast: zeker bij warm weer is dat van cruciaal belang.
  • Is er eten over? Jammer, maar helaas: eten dat je normaal in de koelkast bewaart, gooi je na 2 uur maar beter weg.

Recepten

Op een koude schotel leg je natuurlijk vooral wat jij en je gasten lekker vinden, maar hieronder lijsten we enkele klassieke recepten op die volgens ons niet mogen ontbreken. Voorzie zeker ook (een selectie uit) de volgende zaken:

  • Schijfjes komkommer
  • Gerookte en/of gepocheerde vis
  • Verschillende soorten sla (hier vind je massa's inspiratie)
  • Hardgekookte eieren
  • Koude kippenboutjes
  • Gekookte boontjes

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen