Deze recepten en ingrediënten waren het afgelopen jaar populairder dan ooit
Tenminste, dat zegt Google
Je hebt zo van die recepten en ingrediënten die steeds populairder worden. Wij keken eens naar de Google Trends van 2018 en zagen deze opvallende stijgingen - misschien stonden ze ook bij jou op het menu?
1. Eiersalade
In z'n simpelste vorm is het gewoon een eitje hardkoken, mengen met wat mayonaise en klaar. Maar je kunt van je eiersalade ook iets speciaals maken, door er frisse kruiden in te verwerken of een verrassend ingrediënt zoals yoghurt – wat het aantal calorieën bovendien beperkt. Dit zijn onze favoriete recepten.
2. Kippensoep
Een van die klassieke recepten die elke hobbykok in in de vingers moet hebben, is kippensoep. Eenvoudig lekker én het zou ook helpen om sneller te genezen van griep. Oefenen maar! (Tip: gebruik de kip die je in je soep gekookt hebt, om vol-au-vent mee te maken: twee vliegen in één klap!)
3 Venkelsoep
Verrassend en toch ook niet vinden we venkelsoep terug als derde grootste stijger. De subtiele anijssmaak van de venkel zit daar zeker voor iets tussen. Ook lekker in combinatie met worteltjes, trouwens.
4 Hete bliksem
Appelmoes, gehakt en puree: als je drie dingen combineert die lekker zijn, dan krijg je een gerecht wat gewoonweg heerlijk is. Wij lusten het het liefst zoals chef Ilse D’hooge het maakt: in een ovenschotel, met flinterdunne plakjes appel erbovenop.
5 Negroni
Klassieke cocktails op basis van gin, zoals de Negroni, winnen aan populariteit. Daarnaast is ook de gewone gin-tonic nog steeds niet van het toneel verdwenen.
6 Recepten van Sandra Bekkari
Het verbaast ons niets dat jullie massaal op zoek gaan naar die lekkere recepten van Sandra Bekkari: gezond en niet te speciaal, geschikt voor het hele gezin… Wist je dat je bij Libelle Lekker een heleboel videorecepten van Sandra kunt vinden? Hier zijn alvast twee toppers.
7 Halloumi
Is er iets beter dan kaas? Warme kaas misschien? Wel, halloumi is dan het antwoord: deze van oorsprong Cypriotische kaas kun je grillen, bakken of frituren zonder dat hij smelt. Een leuk barbecuealternatief voor vlees bijvoorbeeld als je vegetariërs over de vloer krijgt.
8 Sabayon
Een klassiek dessert, maar daarom nog niet uit de mode! Lees hier hoe je sabayon klopt en ga vervolgens aan de slag met een van deze recepten.
10 Schorseneren
Lang een vergeten groente geweest, maar schorseneren zijn weer helemaal terug! Ze schillen is misschien wel een klusje, maar gelukkig kun je voor veel recepten ook schorseneren uit de diepvriezer (die zijn al geschild, handig!) gebruiken.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!