Meest recente artikelen

Kruidenboter maken: voortaan doe je het zelf!

Supersimpel!

Kruidenboter maken: voortaan doe je het zelf! Artikel

Kant-en-klare kruidenboter is altijd handig om in huis te hebben, maar de allerlekkerste kruidenboter maak je gewoon zelf. En het is niet eens moeilijk!

Zelf kruidenboter maken, een kind kan het. Je hebt er niet veel voor nodig én het is bovendien een supersimpel recept.

Zo maak je het

  1. Start met de beste echte boter die je kunt vinden: gemaakt van 100% koemelk.
  2. Roer de boter zacht, voeg je favoriete smaakmakers toe.
  3. Schep je boter in folie en rol tot een worstje. Verpak in wit bakpapier en laat je zelfgemaakte kruidenboter minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

In dit filmpje kun je zien hoe je te werk gaat.

Onze favoriete smaakmakers

  • grof zeezout + peper van de molen
  • fijngesnipperde verse tuinkruiden (basilicum, salie, dragon, tijm, rozemarijn, dille…) + knoflook
  • fijngesneden zongedroogde tomaatjes + chilipeper
  • de geraspte schil van biologische citrusvruchten zoals citroen of limoen
  • fijngehakte noten

Het is simpel: de lekkerste kruidenboter maak je met jouw favoriete smaakmakers. Wees dus niet bang om te experimenteren met kruiden, specerijen, ansjovis, groenten of zelfs fruit.

Hierbij kun je je kruidenboter serveren

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen