Crêpes, flensjes of american pancakes, wat is het verschil?
De ene pannenkoek is de andere niet
Er bestaan wel 1000 soorten pannenkoeken, allemaal een tikkeltje anders.
1. De crêpe
Deze Fransman is de dunste van allemaal. Vooraleer je begint met bakken, laat je het deeg best even rusten. Smelt wat boter in een pan met antiaanbaklaag. Laat de pan vooral heel heet worden, en bak de pannenkoekjes 60 seconden langs elke kant.
De bekendste crêpes? De crêpes Suzette natuurlijk, die flambeer je met Grand Marnier.
2. De flensjes
Dunner dan gewone pannenkoeken, maar ook luchtiger. Dat komt omdat er spuitwater door het beslag gaat. Daarom zie je ook belletjes in het beslag.
De ultieme tip? Snel bakken! In een pan met een lage rand gaat dit het vlotst. Daarin gooi je het flensje het makkelijk op, of keer je hem om met een spatel.
3. De klassieker
Ieders favoriet, deze klassieke pannenkoeken. Het perfecte beslag is er eentje zonder klontertjes. Dat doe je door de bloem te zeven, en de melk er stap voor stap bij te gieten. Zo krijg je een mooi geheel. Ook hier is het een goed idee om het beslag voor het bakken een uurtje te laten rusten.
Mag het was feestelijker? Met grappige vormpjes leuk je de boel op. Het is simpel. Leg de vuurvaste vormpjes in de pan, en giet het beslag erin.
4. De pancake
Bij American pancakes is fluffy het codewoord. Belangrijk is dat je pan de warmte gelijk verdeelt.
Pancakes zijn een stuk dikker. In plaats van zelfrijzende bloem, werk je met gewone bloem en bakpoeder. Tijdens het bakken, zal je zien dat de pancakes rijzen. Een extra romig effect krijg je met mascarpone of ricotta.
5. De Dutch Baby
De dikste pannenkoek van de hoop is ongetwijfeld de heerlijke Dutch Baby. Die vertrekt van een vrij klassiek beslag, die je afbakt in de oven. Besprenkel deze dikkerd met poedersuiker, siroop, of waarom niet, een klontje heerlijke hoeveboter. Serveer meteen.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!