Zo maak je zelf kappertjes van Oost-Indische kers
Kappertjes van eigen kweek
Kappertjes maken heel wat gerechten helemaal áf. Wist je dat je ze heel makkelijk zelf kunt maken? Redactrice Jolien legt uit hoe je het aanpakt.
Groeit er Oost-Indische kers in je tuin? Dan kun je zelf kappertjes maken! Nu ja: échte kappertjes zijn het eigenlijk niet, maar ze zijn wel net zo lekker. Kappertjes zoals wij ze kennen, zijn immers de opgelegde bloemknopjes van de kappertjesplant. Deze groeit vooral in mediterrane landen zoals Italië, Frankrijk en Spanje. Aangezien de kappertjesplant niet echt aanwezig is in onze contreien, gebruiken wij graag de welig woekerende Oost-Indische kers als alternatief. Probeer het zelf ook eens!
Kappertjes van Oost-Indische kers maken: zo doe je dat
- Pluk alle onrijpe groene zaadbolletjes. Spoel ze grondig.
- Maak een pekel: los 1 deel zout op in 3 delen water. Schep de zaden in het mengsel en laat ze er 1 tot 2 dagen in liggen.
- Giet af. Verhit een kopje wittewijnazijn en los er 1 eetlepel kristalsuiker in op.
- Steriliseer een glazen bokaal, het liefst eentje die precies groot genoeg is. Hoe je dat doet, lees je hier.
- Schep de Oost-Indische kappertjes in de brandschone potjes. Giet er het azijnmengsel bij tot de kappertjes onder staan.
Je kappertjes van Oost-Indische kers kun je gebruiken in deze recepten:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!