Zelf bladerdeegkoekjes maken? Dat kan!
Om mee uit te pakken
Een heerlijke vol-au-vent gemaakt? Waarom zou je dan ook je bladerdeegkoekjes niet zelf maken? Het is veel makkelijker dan je denkt en je kan er écht mee uitpakken.
Je eigen bladerdeegkoekjes maken
Geen vol-au-vent zonder bladerdeegkoekjes. En dat maak je makkelijker zelf dan je denkt. Met een rol kant-en-klare bladerdeeg is het zo gepiept. Zo doe je het:
- Steek 4 rondjes uit kant-en-klaar bladerdeeg, zo groot als je de bodem van je koekje wilt. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.
- Klop een eierdooier los met wat water en bestrijk hier de rondjes mee.
- Steek opnieuw 4 rondjes uit en steek daar het midden uit, zodat je ringen overhoudt. Plak elke ring op 1 van de volledige rondjes. De 4 kleinere rondjes die je overhoudt, worden straks de hoedjes. Leg ze mee op de bakplaat.
- Herhaal nog 3 keer. Je pasteitjes bestaan uit 5 lagen. De kleine rondjes die je eruit haalt, kun je als extraatje serveren.
- Bak ze 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Het resultaat: mooi goudbruin gerezen pasteitjes.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!