A vif snijden: wat is dat en hoe doe je het?
Maak je salades en fruitsalades zoveel beter!
"Snij de sinaasappel à vif." Heb je je ook al afgevraagd wat dat in 's hemelsnaam betekent? Wij leggen het voor je uit.
De keukenterm à vif snijden betekent niet meer of niet minder dan een citrusvrucht tot op het vruchtvlees snijden zodat je geen last meer hebt van de bittere schil en vliesjes. Heel wat aangenamer wanneer je bijvoorbeeld sinaasappel of pompelmoes in een salade of een saus gaat verwerken.
Eerst verwijder je met een heel scherp mes de boven- en onderkant van de vrucht, waardoor je ze mooi rechtop kunt zetten en kunt zien hoe dik de schil is. Daarna wordt de schil tot op het vruchtvlees volledig weggesneden, van boven naar onder, zodat er niets meer van het witte gedeelte van de schil overblijft. Daarna kun je nog, tussen de vliesjes in, de partjes lossnijden.
Hoe je het precies doet, kun je bekijken in deze video.
Voor deze recepten moet je het citrusfruit à vif snijden
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!