Gezonde pannenkoeken? Het kan!
Zorgeloos genieten
Iedereen kent de traditionele pannenkoek, maar er zijn ook heel wat verschillende en gezondere variaties mogelijk. Ga aan de slag met een van deze recepten en verras iedereen met een gezonde pannenkoek!
Gezonde pannenkoeken? Makkelijk: gewoon een of meerdere ingrediënten aanpassen. En ja hoor, ze zijn net zo lekker!
Gezonde pannenkoeken: probeer deze eens
Zonder ei
Je kunt perfect gezonde pannenkoeken bakken zonder eieren, ze zullen alleen iets minder luchtig zijn. Eieren geven ook smaak aan de pannenkoek. Eventueel kun je in het basisrecept de 3 eieren vervangen door 1 fijngeplette banaan.
Zonder gluten
Gebruik glutenvrije bloem (speciale bloem gekocht in de dieetwinkel, maar ook maïsmeel, rijstmeel, …) en voeg wat glutenvrij bakpoeder toe (zie aanwijzingen op de verpakking voor de verhouding). Gebruik alleen bloem waarvan je zeker bent dat ze glutenvrij is en niet in contact is geweest met gewone bloem. Gebruik geen bier in je beslag.
Zonder lactose
Vervang koemelk door plantaardige melk, zoals sojamelk (eventueel met een smaakje, vanille is hier bijvoorbeeld heel lekker), rijstmelk, amandelmelk, hazelnootdrink, … En gebruik olie of plantaardige boter in plaats van gewone boter om je gezonde pannenkoeken te bakken.
Zonder suiker
Laat de suiker in het recept gewoon weg. Je pannenkoek blijft wat lichter van kleur, maar hij zal even goed lukken. Eventueel kun je de suiker vervangen door een zoetstof naar keuze.
Met extra veel fruit
Vaak is het niet de pannenkoek zelf, maar wel de topping die een caloriebom is. Vervang de suiker, chocolade of siroop eens door een rijkelijke portie vers fruit. Minstens even lekker!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!