Stoofvlees: alles wat je moet weten voor een superstoverij
Zo lukt je stoofvlees altijd!
Vanaf het najaar staat elke Belg te popelen om deze Vlaamse klassieker op repeat in z’n weekmenu te stoppen. Met onze tips, weetjes en recepten wordt stoofvlees maken poepsimpel en kun je nog vaker uitpakken met dit schitterende stoofpotje.
Tips voor boterzachte stukjes vlees, trucjes voor een perfect gekleurde saus, serveertips (mét of zonder frietjes?). Maar natuurlijk ook de beste recepten, weetjes over koken met bier en hoe je een slanke of snelle stoverij klaarmaakt… Alles wat je maar wil weten over stoofvlees maken, lees je in dit dossier.
Tips & trics voor het ultieme stoofvlees
Moet er echt bier in en zo ja: welk dan? Waarom is mijn vlees taai en hoeveel heb ik er eigenlijk van nodig per persoon? Alles wat je moet weten om een perfecte stoverij klaar te maken.
Oh ja: in deze video legt Libelle Lekker Chef Sofie alvast haarfijn uit hoe je lekker mals stoofvlees bereidt.
Meer over stoofpotjes en stoofvlees
Graag een lichtere of vegan variant? Of met een exotische twist? Of ben je op zoek naar een lekker drankje voor bij je stoofpotje? Nog meer tips!
De juiste pan voor stoofvlees
Jawel: een goede stoverij start met een goede pan. Hier lees je er alles over.
Recepten voor stoofvlees
Bij Libelle Lekker vind je eindeloos veel stoverijrecepten om tot in het oneindige te experimenteren. Alvast een selectie van onze favoriete stoofvleesbereidingen.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!