Natalies mediterrane en Sana-proof weekmenu
Zon op je bord!
Vakantie in zicht! Met deze heerlijke mediterrane Sana-proof recepten breng je de zon in je keuken.
Smaakmakers uit de voorraadkast
- Granaatappelmelasse is een friszure, stroperige smaakmaker die heerlijk is in verschillende Midden-Oosterse dressings. Je zou het kunnen vervangen door honing, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde. Je vindt granaatappelmelasse in de meeste grotere supermarkten en delicatessenzaken.
- Gefrituurde uitjes zijn een lekkere smaakmaker bij pad thai, maar ook in een wok, als afwerking van een salade en natuurlijk op een klassieke hamburger.
- Kappertjes zijn de typische zilte smaakmakers bij een klassieke caesarsalade en vitello tonnato, maar ze zijn ook lekker gemixt in dressings en subtiel weggesmolten in een pastasaus. Probeer ze ook eens te bakken in boter: daar worden ze lekker knapperig van.
Maandag: mediterrane kip met muntdip
Natalie: "Een lekkere aanvulling in je zomerse kruidenkast: tzatziki-kruiden. Je koopt ze in een speciaalzaak zoals Dille & Kamille of Oil & Vinegar en online. Ze zijn niet alleen lekker in een dipsaus, maar ook bij geroosterde aardappelen."
Dinsdag: kleine ricotta-bloemkoolmuffins met boontjessalade
Woensdag: volkorenpasta alla puttanesca
Donderdag: Natalies fattoush met aubergineschnitzels en gebakken pitabroodjes
Natalie: “Ook lekker met krokant gebakken halloumi in plaats van de aubergineschnitzel”
Vrijdag: gepofte zoete aardappel met easy pulled chicken en avocadosalsa
Zaterdag: thai beef salad met courgette, groene appel en koolrabi
Natalie: “Je kunt het vlees ook op voorhand marineren. maak dan een dubbele hoeveelheid van de dressing en marineer de steak in de dressing”
Zondag: zomerse traybake met gehakt-mozzarellaballetjes, paprika en noten-kruidencrumble
Dessert: crumble van rood fruit met notenkorst
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!