Meest recente artikelen

Het weekmenu van Natalie: snel, gezond én budgetvriendelijk

En ook nog eens Pascale-proof

Het weekmenu van Natalie: snel, gezond én budgetvriendelijk Artikel

De drukke (en dure!) septembermaand staat in de startblokken. Ook nu houdt redactrice Natalie het graag gezond, met een snel, budgetvriendelijk én Pascale-proof week­menu voor het hele gezin!

Natalie: "Geloof me: als mijn kinderen moeten kiezen tussen een hamburger en een moot vis, dan is de keuze snel gemaakt. Toch ging het viskoekje verrassend vlot binnen. Dat heeft niet alleen te maken met het gevoel dat ze een burger aan het eten zijn, maar vooral ook met de lekkere combinatie van pladijs en currypasta. Een echte smaaktopper!"

3 onmisbare noten en pitten in de voorraadkast

• "Pompoenpitten: pof ze in de oven of in de pan voor een knapperig resultaat. Ze zijn best budgetvriendelijk, geven smaak en structuur aan een gerecht en boosten elke salade en ovenschotel."

• "Cashewnoten: heerlijk geroosterd in een pan, maar ook zo uit het vuistje. Wentel ze na het roosteren door wat honing, tijm, rozemarijn en grof zeezout en je hebt een zalige snack. Deze noot past bij elke oosterse bereiding en is de absolute favoriet van dochterlief: zij noemt het de banaantjesnoot."

• "Amandelmeel: onmisbaar als je glutenvrij of low carb wilt bakken. Je kunt het zelf maken door blanke amandelen fijn te malen in de blender, dat is meestal iets goedkoper dan kant-en-klaar. Amandelmeel houdt je gebak luchtig en geeft het een nootachtige smaak."

Maandag: Misokip met aubergines, broccolini en geroosterde noten

"Zorg ervoor dat je bakplaat groot genoeg is, zodat de groenten en de kip naast elkaar kunnen liggen. Als je de groenten en de kip op elkaar legt, zullen ze eerder stomen in plaats van krokant bakken."

"Kies in het seizoen eens voor de leuke graffiti-aubergines: die zijn paars-wit gestreept, maar hebben wel dezelfde smaak"

Dinsdag: Ovenschotel met bloemkoolrijst, pompoen en geitenkaas

“Kies voor kwaliteitsvolle geitenkaas. De kleine handgeschepte crottinkaasjes hebben een dunne korst, die ook makkelijk verteerbaar is.”

 

Woensdag: viskoekjes met frisse salade

“Ook lekker met Thais basilicum in plaats van koriander. Thais basilicum heeft in tegenstelling tot het klassieke basilicum een citroenachtig aroma en smaakt lekker fris”

Donderdag: quinoa met gegrilde bieten, gebakken feta en tahinpesto

“Spoel de quinoa voor je ’m kookt even in een vergiet, anders kunnen de korrels nogal bitter smaken.”

Vrijdag: groene shakshuka met gerookte zalm en garnalen

“Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn, dan zijn ze sneller gaar. Als de eieren rechtstreeks uit de koelkast komen, reken dan op 5 minuten extra oventijd.”

Zaterdag: rumpsteak met pastinaak-­preistoemp en krokante paddenstoelen

“Kies voor een mooi stukje rundvlees, vol van smaak en met een klein beetje vet. Laat het vlees dik genoeg snijden bij de slager, dan kun je het mooi bakken”

Zondag: varkenshaasje met mosterd-kruidenkorst en courgette­frietjes

“Ook lekker met knol­selder-, wortel- of pastinaakfrietjes, afhankelijk van het seizoen”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Natalie Peeters

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen