Meest recente artikelen

Makkelijke recepten met wild om van te genieten

Walk on the wild side

Makkelijke recepten met wild om van te genieten Receptenset

Een lekker stukje wild is perfect voor de feesten. Bang om eraan te beginnen? Niet met onze makkelijke recepten en tips voor het allerlekkerste wild!

Wildseizoen

Gekweekt wild kun je een heel jaar lang diepgevroren kopen, maar echt wild is aan heel strenge regels onderworpen en mag enkel geschoten worden tussen oktober en januari. Het wildseizoen start midden oktober met eend en patrijs, daarna volgt groter wild zoals ree. De feestdagen zijn dus het ideale moment om een stukje wild op het menu te zetten.

Ben je nog niet zo bekend met de smaak van wild, start dan met wild gevogelte zoals fazant, de smaak daarvan leunt erg aan bij die van parelhoen en kip. Echte fans, die houden van een uit­gesproken, meer bittere wildsmaak, zullen een stukje haas, everzwijn of hert zeker kunnen waarderen.

Of wild duur is? Je betaalt er natuurlijk iets meer voor dan voor een gewoon stukje vlees, maar de periode is zo kort dat je er best eens van mag genieten. Hoe fijner het stukje vlees, hoe duurder. Everzwijnstoofvlees is niet zo duur en kun je perfect serveren als je het betaalbaar wilt houden. Ideaal voor een grote groep dus! Vier je in een kleine groep, verras je gasten dan eens met een verfijnder stukje wildfilet zoals ree- of hazenrug.

Klein vs. groot wild

  • Eend, patrijs, duif, haas, konijn, fazant, kwartel en gans zijn klein wild.
  • Hert, hinde, ree, rendier en everzwijn vallen in de categorie groot wild.

Wild is lekker met…

Helemaal hip!

  • serveer een verrassende carpaccio van ree als voorgerecht.
  • verwerk wildgehakt in een heerlijke ragout en serveer die met pasta.
  • maak pulled duck voor op een luxe burger.

Lees ook …

Ga wild: 14 makkelijke recepten

Wild klaarmaken moeilijk? Helemaal niet! Deze makkelijke recepten met wild bewijzen dat het heel eenvoudig kan zijn. Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Everzwijnkoteletjes met groentestoemp
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Everzwijnkoteletjes met groentestoemp

Wildpaté met warme Luikse siroop
  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Wildpaté met warme Luikse siroop

Hertenfilet met braambessensaus
  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Hertenfilet met braambessensaus

Ragout van haas
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Ragout van haas

Fazant met champignons
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Fazant met champignons

Schnitzel van ree
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Schnitzel van ree

Everzwijnstoverij
  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Everzwijnstoverij

Luxe wildfondue
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Luxe wildfondue

Stoofpotje van hert
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Stoofpotje van hert

Stoofpot van ree met boschampignons
  • Meer dan 1 uur
  • Duur
  • Makkelijk

Stoofpot van ree met boschampignons

Everzwijnburger met champignonsaus
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Everzwijnburger met champignonsaus

Wildballetjes met whiskysaus,  veenbessen en knolselderfrietjes
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Duur
  • Makkelijk

Wildballetjes met whiskysaus, veenbessen en knolselderfrietjes

Hindestoofpot met vijgen en chocolade
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Hindestoofpot met vijgen en chocolade

Carpaccio van wild met truffelcrème
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Carpaccio van wild met truffelcrème

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen