Makkelijke recepten met wild om van te genieten
Walk on the wild side
Een lekker stukje wild is perfect voor de feesten. Bang om eraan te beginnen? Niet met onze makkelijke recepten en tips voor het allerlekkerste wild!
Wildseizoen
Gekweekt wild kun je een heel jaar lang diepgevroren kopen, maar echt wild is aan heel strenge regels onderworpen en mag enkel geschoten worden tussen oktober en januari. Het wildseizoen start midden oktober met eend en patrijs, daarna volgt groter wild zoals ree. De feestdagen zijn dus het ideale moment om een stukje wild op het menu te zetten.
Ben je nog niet zo bekend met de smaak van wild, start dan met wild gevogelte zoals fazant, de smaak daarvan leunt erg aan bij die van parelhoen en kip. Echte fans, die houden van een uitgesproken, meer bittere wildsmaak, zullen een stukje haas, everzwijn of hert zeker kunnen waarderen.
Of wild duur is? Je betaalt er natuurlijk iets meer voor dan voor een gewoon stukje vlees, maar de periode is zo kort dat je er best eens van mag genieten. Hoe fijner het stukje vlees, hoe duurder. Everzwijnstoofvlees is niet zo duur en kun je perfect serveren als je het betaalbaar wilt houden. Ideaal voor een grote groep dus! Vier je in een kleine groep, verras je gasten dan eens met een verfijnder stukje wildfilet zoals ree- of hazenrug.
Klein vs. groot wild
- Eend, patrijs, duif, haas, konijn, fazant, kwartel en gans zijn klein wild.
- Hert, hinde, ree, rendier en everzwijn vallen in de categorie groot wild.
Wild is lekker met…
- romige saus zoals choronsaus of grand veneur-saus
- gevulde appeltjes met veenbessen
- kroketjes natuurlijk!
Helemaal hip!
- serveer een verrassende carpaccio van ree als voorgerecht.
- verwerk wildgehakt in een heerlijke ragout en serveer die met pasta.
- maak pulled duck voor op een luxe burger.
Lees ook …
- 15x winterse wildragout
- Wild feestje: een wildmenu voor je eindejaarsfeesten
- Welke bijgerechten zijn lekker bij wild?
- De 30 lekkerste wildgerechten voor dit najaar
- Wildrecepten van Ilse: voor de beste bordjes van het seizoen
Ga wild: 14 makkelijke recepten
Wild klaarmaken moeilijk? Helemaal niet! Deze makkelijke recepten met wild bewijzen dat het heel eenvoudig kan zijn. Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.