Kalkoengebraad in een feestelijk jasje: 14 recepten voor dé kerstklassieker
Feestvogel aan tafel!
Wie kerst zegt, denkt onmiddellijk aan kalkoen. Wil je wel eens een ander receptje uitproberen? Deze 14 gerechten met kalkoengebraad zijn absoluut het uittesten waard. Graag een tikje zoet of toch winters hartig? Met kroketten of liever ovengeroosterde groenten? De mogelijkheden met gebraad zijn eindeloos!
Kalkoen is nog niet zo lang een klassieker. In het kookboek van de Boerinnenbond uit 1977 vind je amper drie kalkoenrecepten. De traditie om kalkoen te eten met kerst groeide samen met de invloed van de Engelstalige cultuur. De Amerikaanse en Canadese bevrijders van de Tweede Wereldoorlog brachten als eersten de feestvogel mee. Daarna was er de invloed van films en tv-series. Daarin wordt Kerstmis steevast gevierd met een stevige kalkoen op tafel.
Nog meer inspiratie voor je kerstmenu
- Warme voorgerechten voor kerst waar je zeker mee scoort
- Kerstfeest zonder stress? Dat doe je zo!
- 15x winterse wildragout voor kerst
- Voorgerechten met vis voor je kerstmenu
- 20x feestelijke soep voor het kerstdiner