12x creatief aan de slag met ons recept voor zandkoekjes
Verrassend eenvoudig
Zandkoekjes maken is het makkelijkste wat er is. Maar dat wil niet zeggen dat het ook een saai koekje is. Ga 12 keer creatief aan de slag met ons recept voor zandkoekjes.
Onze tips voor de beste zandkoekjes
- Laat het deeg minstens een paar uur rusten in de koelkast. Zo kan het deeg goed opstijven.
- Maak alle koekjes even groot en dik. Zo bakken ze ook gelijkmatig.
- Leg de koekjes nooit op een warme bakplaat. Op een koude bakplaat behouden ze beter hun vorm. Bak ze op bakpapier, dat scheelt afwas.
- Elke oven werkt anders. Hou je koekjes dus in het oog tijdens het bakken. Zo weet je of ze wat langer of korter in de oven moeten.
- Koekjes kun je enkele dagen bewaren in een goed afgesloten trommel. Laat ze eerst volledig afkoelen. Anders maakt de condens tijdens het afkoelen ze minder knapperig.
Lees ook…
- Maak je eigen fortune cookies
- Kerstkoekjes bakken: onze tips
- De lekkerste koekjes bak je zelf
- Koekjes: welk ingrediënt doet wat?
- De lekkerste koekjes met chocolade
12x aan de slag met ons recept voor zandkoekjes
Zeg niet zomaar 'zandkoekje' tegen deze succesnummers! Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.