En als we de kroketjes dit jaar eens hun jasje uitdeden en puree op het feestmenu zetten? Da's makkelijk in grotere hoeveelheden te maken én je kunt er een eigen creatieve twist aan geven. Bovendien is de basis, aardappelen en/of groenten, goedkoop. Serveer je puree als bijgerecht, of in een verfijnd hapje.
Lekker licht
Puree hoeft niet altijd met veel aardappelen gemaakt te worden. Met deze toptips serveer je een heerlijke puree met extra veel groentjes. Gezond en oh zo smaakvol!
- De perfecte verhouding is 2/3 groenten en 1/3 aardappelen.
- Hou er rekening mee dat de groenten meestal een iets kortere gaartijd hebben dan aardappelen.
- Vervang de boter of room door een lepeltje ricotta of zure room voor een even smeuïge puree.
- Voor een extra fijn resultaat haal je de puree nog eens door een passe-vite.
Lees ook …
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Tonijn met wasabipuree en dashibouillon
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Suprême van poularde de Bresse met vitelottepuree
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Puree met trompettes de la mort
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Sint-jakobsvruchten met knolselderpuree en limoenboter
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Aardappelpuree met karnemelk, bieslook en garnalen
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Langoustines met cantharellen, pompoenpuree en amandelen
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Gebakken vis met aardpeer-pastinaakpuree
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Kalfsstoofpot met morieljes, marsala en truffelpuree
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Fijne aspergepuree met lamskoteletjes en aspergesalade
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Kalkoengebraad met erwtjes en citroenpuree
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Italiaanse puree met parmezaan
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Pastinaakpuree met krokante bospaddenstoelen en noten
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Fluwelige knolseldercrème met rucolaolie en lente-ui
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Pastinaakpuree met rozemarijn en geroosterde hazelnoten
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Puree met zure room en groene kruiden
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Knolselderpuree met oesterzwammen en bieslook
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Cacio e pepe-puree met prosciuttochips
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Puree met geroosterde pompoen, geitenkaas en peer
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Zoete aardappel-wortelpuree met pankocrumble
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Groenekool-ricottapuree met gebakken champignons
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Pastinaak-parmezaanpuree met boerenkool en gekaramelliseerde sjalot
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Pompoen-wortelpuree met salieolie, krokante salie en geroosterde walnoten