Vlees, groente of fruit: hiermee kun je ook een lekkere carpaccio maken
Van voorgerecht tot dessert
De klassieker met rundvlees blijft een echte topper, maar ook met groente kun je een erg smakelijke carpaccio maken. In een fruitige versie heb je zelfs een prachtig dessert. Misschien wil je deze recepten wel eens proberen?
Het klassieke gerecht met rauw rundvlees werd vernoemd naar Vittore Carpaccio, een Italiaanse schilder uit de renaissance. Intussen is zijn naam synoniem voor alles wat flinterdun gesneden is. Er bestaat immers meer dan alleen carpaccio van rundvlees. Ook zeevruchten, vis, tomaten en andere groenten of fruit gaan vaak onder het mes. Of beter: door de mandoline. Heerlijk om ermee te variëren!
Tips om de allerbeste carpaccio te maken
- Of je nu voor groenten, fruit, vlees of vis gaat, serveer een carpaccio altijd ijskoud.
- Kies voor één basissmaak en bouw de rest van de smaken daarrond. Bietjes bijvoorbeeld hebben een aardse smaak. Die kun je met een zuurtje en een romige toets perfect in balans brengen.
- Structuur is net zo belangrijk als smaak bij het maken van een goede carpaccio. Hoe dunner je carpaccio, hoe verfijnder hij oogt. Ga je echter te dun, dan kan de smaak van je ingrediënt net verloren gaan. Zorg telkens ook voor wat smeuïgheid en crunch. Zo voorkom je dat de carpaccio gaat vervelen.
Lees ook:
- 30x een feestelijke mousse voor kerst
- Hapjes in glaasjes
- 35 bladerdeeghapjes om zelf te maken
- Feestelijke voorgerechten met zalm
- Hapjes met kreeft: feest van bij de eerste hap
- Hapje met scampi in een glaasje: 14x een schot in de roos
20 x carpaccio die je nu wil maken
Sint-jakobsvruchten of courgette? Zin in dunne plakjes rauwe zalm of liever lam? Appel of toch filet pur? Tussen deze creatieve recepten zit er vast een carpaccio naar je hart! Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.