Blij met bleekselderij: 21 buitengewone recepten met witte selder
De beste recepten met bleekselder
Je had twee stengels bleekselderij of witte selder nodig voor een recept en nu ligt de rest van de bussel te verwelken in je koelkast, herkenbaar? Geen nood, je kan witte selder namelijk in tal van recepten verwerken. Wij verzamelden enkele toppers met bleekselderij.
Witte vs. groene selder
Groene selder groeit in volle zon, heeft een groene kleur en een sterkere, peperachtige smaak. Bleekselderij of witte selder wordt gebleekt tijdens de groei om de stengels lichtgroen tot wit te maken en heeft een mildere en zachtere smaak.
Koken met bleekselderij
Selder is een meerwaarde in heel wat gerechten. Zo is selder bijvoorbeeld een van de drie ingrediënten in soffritto, dat de basis vormt van heel wat Italiaanse stoofpotjes, sauzen of soepen.
Maar je kan ook nog heel wat ander lekkers klaarmaken met witte selder. Om dat te bewijzen verzamelden bij hieronder 21 bijzondere recepten met bleekselderij.
Lees ook …
- Groene selder of witte selder: welke gebruik je in welk gerecht?
- Groentezout? Dat maak je zelf!
- Dit zijn dé seizoensproducten van november
- 12x heerlijke pasta met prei
- De lekkerste ovenschotels met prei: probeer ze ook een keertje