Aubergine uit de oven: 20 makkelijke recepten
Oventopper, showstopper!
Vullen, frituren, pureren… Aubergines lenen zich tot veel bereidingen. Maar het allerlekkerste vinden we toch gebakken aubergine, het liefst uit de oven. Ook dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Van parmigiana, lasagne en moussaka over gegratineerde en gevulde aubergines tot traybakes en tian: 20 makkelijke recepten.
Het zachte witte vruchtvlees smaakt dan wel nogal neutraal, dat maakt juist dat je veel kanten uitkunt met de vrucht. Net zoals courgette leent deze zomergroente zich voor zuiderse gerechten als tian, ratatouille, Griekse of Italiaanse lasagne. Ze is lekker met verschillende kazen of yoghurt, en andere zomerse groenten zoals courgette en tomaat.
Maar wanneer ze recht uit de oven komt, is ze pas echt niet te versmaden. Al even enthousiast als wij? Dit zijn 20 van onze favoriete – want én makkelijk én lekker – recepten.
Lees ook…
- Pret met courgette: alles over deze supergroente (mét recepten!)
- Tian maken: zo doe je dat
- Moussaka maken: dankzij deze tips en recepten lukt het altijd
- Laat de zon in je hart: alles over zomerkoken
- Is het écht altijd nodig om zout over aubergines te strooien?
20x aubergine uit de oven
Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.