Cheesecake, please! 28 recepten voor heerlijke kaastaart
Gebakken of ongebakken, maar altijd verrukkelijk
Fris en overheerlijk: kaastaart is altijd een goed idee. Maak jij 'm lekker zoet of mag er ook een zuurtje inzitten? Hieronder vind je onze lekkerste cheesecake-recepten!
Opbouw
Over het algemeen zijn er twee soorten kaastaart: de ongebakken en de gebakken variant. Je maakt beide soorten met roomkaas, maar terwijl de eerste soort moet opstijven in de koelkast, zet je de tweede soort in de oven om stevig te worden.
In 99% van de gevallen bestaat de bodem van een cheesecake uit een mengsel van koekjes of crackers die je verkruimelt en vermengt met gesmolten boter. Daar hoef je trouwens je foodprocessor niet voor uit de kast te halen: met een deegrol gaat het net zo goed (meer daarover lees je trouwens in dit artikel).
Lees ook:
- Tips voor de perfecte kaastaart
- Gebak versieren? Zo doe je dat!
- 18x bakken met havermout
- 8 tips voor de perfecte cake
- Alles wat verkeerd kan gaan met soezen (en de oplossingen)
Cheesecake: onze beste recepten
Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.