Op je paasmenu: frisse voorgerechten
De lekkerste starters voor jouw paasfeest
Een goed paasmenu begint met een lekker voorgerecht dat meteen de toon zet voor de rest van de maaltijd. Of je nu houdt van fris, klassiek, vegetarisch of net een tikkeltje anders: wij verzamelden de beste voorgerechten voor je paasmenu.
Pasen is voor veel gezinnen dé gelegenheid om samen te genieten van lekker eten. Heel wat mensen kiezen tegenwoordig voor een lekker luie brunch, maar ook een gezellig paasmenu is een supergoed idee.
Laat je inspireren door onze selectie recepten en stel zonder stress een verfijnd menu samen voor je gasten. Zo maak je van Pasen een feest om van te genieten – van aperitief tot dessert.
Waarom een goed voorgerecht je paasmenu afmaakt
Een paasmenu begint bij het voorgerecht. Het is de eerste indruk op je bord, en meteen een kans om indruk te maken. Denk aan lichte lentesoepjes, frisse salades of verfijnde tartaar met seizoensgroenten.
Tips voor de perfecte voorgerechten voor je paasmenu
Kies voor seizoensproducten zoals asperges, erwten of radijsjes
Werk met kleurrijke, frisse ingrediënten
Zorg voor balans: een licht voorgerecht houdt ruimte voor hoofd- en nagerecht
Houd rekening met vegetariërs aan tafel
Al de gerechten hieronder zijn makkelijk voor te bereiden, zien er feestelijk uit en staan helemaal in het teken van de lente en Pasen.
Slaatjes als voorgerecht voor Pasen
Frisse voorjaarssoepen om uit te kiezen
Voorgerechten met lentegroenten
Voorgerechten met vlees voor je paasmenu
Feestelijke lentevoorgerechten met vis
Ideeën met kakelverse eitjes
Of je nu kiest voor klassiekers of iets vernieuwends: met deze voorgerechten begin je je paasmenu in stijl. Combineer ze met een lekker hoofdgerecht en een feestelijk dessert voor een compleet en evenwichtig menu. Zin in meer inspiratie? Bekijk dan zeker ook onze paasmenu’s of stel zelf een feestelijk menu samen.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!