Meest recente artikelen

5x de lekkerste recepten met homemade mayonaise

Te lekker om af te blijven!

5x de lekkerste recepten met homemade mayonaise Artikel

Eet jij ook zo graag mayonaise? Dan zul je vast ook fan zijn van deze 5 lekkere gerechtjes waarmee je 't kunt combineren!

1. Steak-friet

Niéts zo smakelijk als krokante, goudgebakken frietjes met een sappige steak en een zelfgemaakte mayonaise! Het basisrecept voor mayonaise vind je alvast hier. Bak je favoriete stukje vlees en combineer met deze frietjes!

 

Extra lekker met…  de pittige tartaar van Carine

  • 300 ml maïsolie
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • peper en zout
  • 1 hardgekookt ei
  • augurkjes naar smaak
  • 1 eetlepel fijngesnipperde bieslook, peterselie, dragon en kervel

Zo maak je ‘t: Plet het hardgekookt ei en snij de augurkjes fijn. Klop de eidooiers los met de mosterd, peper en zout. Voeg in een dun straaltje olie toe en klop stevig tot de mayonaise dikker wordt. Meng het ei, de augurkjes en de kruiden erdoor.

2. Hamburger

In de pan gebakken, op de grill of de barbecue: met een hamburger kun je alle kanten uit. Een lekkere saus op basis van mayonaise is hierbij onmisbaar. Wat dacht je van deze gegrilde burger?

Extra lekker met…  de knoflookmayonaise van Inge

  • 300 ml slaolie
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel graanmosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • peper en zout
  • 2 teentjes knoflook
  • citroensap naar smaak

Zo maak je ‘t: Pel, plet en pers de knoflook. Klop de eidooiers los met de mosterd, peper en zout. Roer er de azijn door. Voeg in een dun straaltje olie toe en klop stevig tot de mayonaise dikker wordt. Meng met de knoflook en voeg er nog wat citroensap aan toe.

3. Tomaat-garnaal

Is er iets zomerser dan een goedgevulde tomaat-garnaal? Je maakt ‘t makkelijk zelf, kijk maar even naar dit recept!

Extra lekker met… de bieslookmayonaise van Katia

  • 300 ml maïsolie
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • peper en zout
  • 1 eetlepel gehakte bieslook

Zo maak je ‘t: Klop de eidooiers los met de mosterd, peper en zout. Roer er de azijn door. Voeg in een dun straaltje olie toe en klop stevig tot de mayonaise dikker wordt. Meng er de bieslook door. Klaar!

4. Aardappelsalade

Hmmm, wat kan een versgemaakte aardappelsalade smaken! En het is helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Deze aardappelsalade met asperges en frisse peultjes is zo lekker dat je er niet af kunt blijven!

Extra lekker met… de radijsmayonijs van Ilse

  • 300 ml zonnebloemolie
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • peper en zout
  • 1 rode ui
  • 10 radijsjes
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Zo maak je ‘t: Snijd de rode ui en de radijsjes fijn. Klop de eidooiers los met de mosterd, peper en zout. Roer er de azijn door. Voeg in een dun straaltje olie toe en klop stevig tot de mayonaise dikker wordt. Meng met de fijngesneden radijsjes, de gehakte peterselie en de rode ui.

5. Maaltijdsalades

Je kunt een salade perfect afwerken met een dressing of olijfolie, maar een versgemaakt sausje op basis van mayonaise smaakt misschien wel nóg beter. Probeer alvast dit zomerse bordje uit!

Extra lekker met… de spicy basilicummayo van Annelies

  • 300 ml arachideolie
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • peper en zout
  • 1 bosje basilicum
  • chilivlokken naar smaak

Zo maak je ‘t: Stamp de basilicumblaadjes fijn in een vijzel. Klop de eidooiers los met de mosterd, peper en zout. Roer er de azijn door. Voeg in een dun straaltje olie toe en klop stevig tot de mayonaise dikker wordt. Meng er het basilicum door en breng op smaak met de chilivlokken.

101 mayonaises

Nog wat extra inspiratie nodig voor een heerlijke mayonaise? Op Vandemoortele’s www.101mayonaises.be werden heel wat lekkere recepten ingezonden. Een aantal komen zelfs terecht in het ‘101 mayonaises’-kookboek! Ga er dus zeker eens een kijkje nemen voor lekkere ideetjes. Smakelijk!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen