Hét perfecte charcuteriebordje: dit moet erop
Verwen je gasten
Geef je charcuteriebord net dat tikje meer dan enkel het beste vlees. Zo creëer je een feestmaaltijd in no time.
Crunch
Bij een lekker plakje charcuterie hoort natuurlijk iets krokants. Brood is dan ook onmisbaar op je charcuteriebordje. Zorg voor wat variatie met crackers, noten, broodstengels of een lekker knapperig stokbrood.
Zoet
Charcuterie en zoetigheden kunnen perfect samen gaan. Denk maar aan verse vijgen, druiven en gedroogd fruit. Of wat dacht je van een toefje honing of zelfgemaakte marmelade? Zálig!
Zuur
Zilveruitjes, augurken, kappertjes en olijven zijn echte klassieke zuurtjes als het op charcuteriebordjes aankomt. Wil je iets creatiever te werk gaan? Kies dan voor balsamicoazijn of zelf-ingemaakte groenten.
Romige toets
Wie aan charcuterie denkt, denkt natuurlijk ook meteen aan kaas. Een heerlijk kaasassortiment is pas echt compleet met wat olijfolie of artisanale boter erbij, vinden wij.
Hoe serveer je de charcuterie?
Zo’n zorgvuldig samengesteld assortiment lekkers verdient een prachtige presentatie. Schik de charcuterie daarom op een mooi bord of pak het iets anders aan en ga voor een knappe serveerplank. Onze favoriet is deze knapperd uit acaciahout die je in de Libelle Lekker Shop op de kop kunt tikken. Extra mooi met dat koperen handvat!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!