De beste combinaties met zoete aardappel
Met kruiden, vlees, vis, groenten ...
Dat wij verzot zijn op zoete aardappel, hoeven we je niet meer te vertellen. Maar wat eet je er eigenlijk bij? In dit artikel vind je onze favoriete combinaties met zoete aardappel, zowel voor vleeseters als vegetariërs.
Rode biet
Die aardse smaken met een tikkeltje zoet erbij: zalig! Combineer eventueel met een zoute kaas zoals feta om het helemaal af te maken.
Paprika
Als je zoete aardappel combineert met paprika’s, haal je ongeacht het weer de zomer in huis! ‘t Smaakt niet enkel hemels, maar ook de kleuren zijn spectaculair.
Scampi’s
Misschien een duo dat je niet meteen zou verwachten, maar oh zo lekker. Scampi’s + zoete aardappel = een heerlijk fris bordje.
Zalm
(Vlaamse) klassiekers met aardappelpuree en zalm kun je makkelijk wat gezonder (en spannender) maken als je de patatjes vervangt door zoete aardappels. Wat denk je van een vispannetje met zoete aardappel? Of maak er eens krokante viskoekjes mee.
Koriander
Als je fan bent van koriander, moet je deze combo zeker eens proberen. De frisheid van enkele blaadjes van het kruid biedt het perfecte tegengewicht voor de zoete, aardse smaak van zoete aardappels.
Rozemarijn
Iets klassieker, maar daarom zeker niet minder lekker: zoete aardappel met wat rozemarijn. Zeker doen als je een gerecht net een beetje hartiger en ‘voller’ wil doen smaken.
Spek
Op zoek naar een hartverwarmend winters gerecht? Met spekjes en zoete aardappel kun je nooit iets verkeerd doen.
Ahornsiroop
Ahornsiroop of maple syrup is het ideale middel om zoeteaardappelblokjes mee te glaceren. Zo lekker gekaramelliseerd at je die zoete aardappel nog nooit!
Kokosnoot
Deze had je misschien niet zien komen, maar geloof ons: kokosnoot is verrukkelijk bij zoete aardappel, zowel in hartige als in zoete gerechten. Probeer het zelf, en je zult merken wat we bedoelen.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!