Zo maak je een lekkere lichte quiche
Quiche delight
Wie is er níét dol op hartige taart? Deze lichte quiches zijn niet alleen erg lekker, maar liggen nadien ook niet zwaar op je maag.
We moeten het toegeven: een 100% slanke quiche zal je niet op tafel kunnen zetten, maar met enkele slimme vervangtips kun je het aantal calorieën wel beperken of halveren.
- Extra groenten zijn het toverwoord van een slankere quiche. Een quiche is trouwens ideaal om al je restjes groenten op te werken. Let wel op met 'natte' groenten zoals gestoofde prei, spinazie en champignons. Laat die eerst uitlekken voor je ze toevoegt aan de quiche.
- Vervang de calorierijkere bladerdeegbodem. Wat dacht je van een bodem op basis van havermout of quinoa of eentje van filodeeg? Je kunt ook voor een groentebodem gaan, gemaakt van geraspte bloemkool, geraspte broccoli of lange linten zoete aardappel en courgette. Een bodemloze quiche is ook een optie, gebruik dan wel extra eieren. Nog een lekker alternatief: een groentewrap. Ontdek hier 5 originele quichebodems.
- Vergeet de volle room! Met een slankere zachte kaas zoals ricotta of cottagecheese krijg je ook een smeuïge vulling. Skyr of magere Griekse yoghurt in combinatie met magere kaas doet het ook goed. Met verse kruiden of specerijen zoals paprikapoeder, kerrie of kurkuma geef je je quiche extra smaak.
- Laat de eieren weg. Maak eens een plaattaart met extra groenten in plaats van eieren. Je kunt de bodem meer smaak geven door 'm
bijvoorbeeld te bestrijken met tomatentapenade of zure room.
Lees ook …
- Hoe weet je of je quiche goed gebakken is?
- Blind bakken: zo maak je een krokante taartbodem
- Dit zijn de populairste quiches
- Kun je quiche invriezen?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!
De lekkerste lichte quiches
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.