Extra fris dossier: alles wat je moet weten over ijs (eten én maken)
IJs en ijskoud!
Van frisco tot granita, nicecream tot sorbet: wij zeggen volmondig ja tegen elke soort ijs. Wil je zelf roomijs (of een ander ijsje) maken, een ijscoupe pimpen of ben je op zoek naar gezonde varianten én de beste recepten? In dit dossier verzamelden we alles wat je wil weten over ijs.
Wij kunnen maar moeilijk neen zeggen tegen een ijsje. En nóg verleidelijker zijn de zelfgemaakte ijsjes, van sorbet en waterijs tot roomijs en Italiaanse gelato. In dit dossier lees je wat het verschil is tussen al die soorten ijskoude heerlijkheid, hoe je zelf het lekkerste ijs maakt (ook zonder ijsmachine) en we lijstten natuurlijk ook onze beste recepten op. Kortom: alles wat je wil weten over ijs. Op naar het lekkerste én koudste dossier!
Alles over ijs (eten)
Voor je zelf ijs gaat maken, wil je misschien weten wat het gezondst is, hoe (koud) je het precies bewaart en of je dat puntje van je hoorntje nu écht niet mag opeten. Of misschien mag het wel eens wat anders zijn dan vanilleroomijs? Frisse weetjes over je favoriete zomersnack…
Zelf ijs maken
Met of zonder machine, sorbet of waterijs, boozy ijs of dé kinderfavoriet – een raket: zo maak je – winter en zomer – de lekkerste ijsjes.
Pimp je ijsjes
Een torenhoge coupe, zelf een chocoladekommetje fiksen of het lekkerste gezelschap voor je homemade icecream? Onze tips voor de beste presentatie.
Gezonde ijsjes
Jawel, ze bestaan: ijsjes waar je je zonder schuldgevoel op kunt storten. Hier vind je de gezonde ijsjes om op elk uur van de dag van te smullen.
Dé recepten
Nu je vast en zeker zin gekregen hebt in een ijsje, geven we jou de beste recepten: van waterijs en sorbet tot het lekkerste roomijs. Kijk ook eens onder deze link voor nog meer inspiratie.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!