Meest recente artikelen

Natalies herfstige weekmenu uit de oven

En relax...

Natalies herfstige weekmenu uit de oven Artikel

Herfst! Dat betekent tijd om je oven overuren te laten draaien. Geniet samen met je gezin van de ultieme ‘spaghetti & meatballs’ en de smeuïgste rijstpap met Natalies herfstige weekmenu uit de oven.

Gezellig én gemakkelijk: doe je voordeel met Natalies lekker herfstige weekmenu uit de oven. De Libelle Lekker-chef is dol op dit seizoen.

Natalie: "Zondagmiddag is voor mij hét moment om de kachel aan te steken. De kinderen gaan eerst ravotten op de Chiro en komen dan naar huis met rode wangen en vuile knieën. Vaak sta ik dan te koken, met een goed muziekje en een glaasje wijn erbij. Dat doe ik om de hectiek van de week wat voor te zijn, maar ook omdat het gezellig is, rust brengt in huis en er niets leukers is dan die twee snoeten te verrassen met een kom warme soep of appeltjes uit de oven."

 

3x makkelijk vooraf

  • "De pastaschotel maak ik op zondag, dan hoef ik die op maandag enkel in de oven te schuiven. Natuurlijk kun je verse pompoen gebruiken, maar de blokjes zijn sneller klaar. Ik maak een beetje meer van de pompoencrème, die gebruik ik voor twee totaal verschillende gerechten: superlekker en tijdsbesparend."
  • "Aubergines zijn altijd lekkerder als ze helemaal zacht gegaard zijn, maar dat neemt wel wat tijd in beslag. Daarom pof ik ze de avond vooraf. Ik bewaar ze dan in aluminium­folie in de koelkast."
  • "Soepen en sauzen kun je makkelijk een avond op voorhand maken, zo kunnen de smaken zich ook nog meer met elkaar vermengen. Laat de soep of saus eerst helemaal afkoelen en bewaar ze in de koelkast. Invriezen doe ik in handige zakjes: die stapelen makkelijk in de vriezer en nemen minder plaats in."

 

Weekmenu: 8 herfstige toppers uit de oven

  • Makkelijke maandag: lasagnerolletjes met spek en pompoencrème.
  • Dinsdag: lekker veggie met gepofte aubergine met notenrijst en krokante halloumi.
  • Woensdag: spaghetti & meatballs, dé klassieker.
  • Donderdag: vegetarische champignonroomsoep met een korstje en pompoen­focaccia.
  • Vrijdag = visdag: ovenschotel met zalm, puree en knolseldersaus.
  • Zaterdag: sharingfeest met kiptajine met venkel-­sinaasappelsalade en couscous.
  • Zondag: oma's topper – kalkoengebraad met gestoofde appelen en aardappelwedges.
  • En als dessert: vanillerijstpap met gestoofd herfstfruit!

 

Natalies herfstige weekmenu uit de oven

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Natalie Peeters

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen