Meest recente artikelen

Natalies snelle weekmenu voor de herfst

Hartverwarmend weekmenu!

Natalies snelle weekmenu voor de herfst Artikel

Oktober is een van Natalies favoriete maanden, want dit is het moment voor lange herfstwandelingen, gevolgd door heerlijke croque-monsieurs. Deze gerechten zijn extra snel klaar, zodat je nadien nog lekker voor de kachel kunt luieren.

Natalie: "Vroeger was ik echt geen fan van mosselen. Meer zelfs: tot twee jaar geleden at ik ze simpelweg nooit. Door ze op vakantie eens klaar te maken op de plancha, ben ik toch overstag gegaan. Klassiek zal ik ze nooit bereiden, maar met een romige kokoscurry en een stuk stokbrood kunnen ze me wel bekoren."

3x lekker kaasje

  • "Een romige punt brie is niet alleen lekker tussen een croque, je kunt er zelfs briekroketjes van maken. Wentel stukjes door bloem, ei en panko en bak ze krokant in de pan."
  • "Met parmezaan kun je echt alle kanten uit. Natuurlijk is hij onmisbaar om een pasta af te werken, maar nu maak ik er ook deze lekkere koekjes mee."
  • "Roomkaas heb ik altijd in huis. Lekker op de boterham, in een cheesecake, in een wrap en natuurlijk in een snelle pasta."

Maandag: romige speltspaghetti met ham, erwtjes en prei

Natalie tipt: "Deze pasta is ook snel klaar en lekker met krokant gebakken champignons en spekjes of bacon of gebakken courgette en kalkoenblokjes."

Dindag: croque appel-brie-walnoot met herfstsalade

Natalie: “Kies het brood dat je lekker vindt. Ik ben fan van dikke sneden zuurdesembrood, maar mijn kinderen maak ik daar helemaal niet blij mee. Zij verkiezen toastbrood”

Woensdag: cordon bleu met spinazie-wasabipuree

Natalie tipt: “Heb je geen wasabi in huis? Vervang hem door mierikswortelroom. Wil je dit gerecht een Italiaanse toets geven, dan kun je nog een blaadje salie tussen de cordon bleu stoppen voor extra smaak.”

Donderdag: linzensalade met geroosterde pompoen en parmezaankoekjes

Natalie: “De parmezaankoekjes zijn het allerlekkerst als je ze meteen serveert. Deze salade is natuurlijk ook heerlijk met een beetje feta of een lepel cotttagecheese”

Vrijdag: vol-au-vent de la mer met venkel, champignons en kroketjes

Natalie: “Mag het iets chiquer zijn in het weekend? Vervang de door dan door kant-en-klare kreeftensoep voor extra smaak”

Zaterdag: chicken tonight met verse ananas

Natalie: “De sojascheuten voeg ik pas op het einde toe, want die mogen nog knapperig zijn. Andere knapperige toppings voor deze jaren 90-klassieker: krokante uitjes of gepekelde rode ui. Zin in een trip down memory lane? Zoek op YouTube het originele reclamefilmpje op!”

Zondag: mosselen in rode kokoscurry

Natalie tipt: “Lekker met brood… of met frietjes, voor de liefhebbers. Extra gehaast? Kies dan voor een kant-en-klare Thaise wokmix.”

Dessert: chocomousse met oreo-crumble

Natalie tipt: “Je kunt met dit recept ook makkelijk een chocomoussetaart maken. Smelt daarvoor wat boter en meng die onder de koekjescrumble, duw de crumble op de bodem van een kleine springvorm en laat hem even opstijven in de koelkast. Spuit er de chocomousse op en laat de taart verder opstijven in de koelkast zoals in het recept.”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen