Noedelfamilie
Noedels zijn de nieuwe spaghetti. Het veelzijdige deegwaar kan je in de soep doen of in een salade, maar ook frituren. Er zijn zoveel mogelijkheden dat elke dag noedeldag zou kunnen worden!
Woknoedels
Deze noedels zijn speciaal gemaakt om mee te wokken. Je kookt ze eerst en daarna kan je ze roerbakken in wokgerechten.
Eiermie
Tarwemeel en water vormen de basis voor eiermie. Door ei toe te voegen smaakt de mie net wat voller en romiger dan de gewone mie. Je kan de mie onmiddellijk na het koken opdienen, maar het is nog lekkerder om hem daarna te wokken.
Mienestjes
Mienestjes worden vooral in Japan, China, Indonesië en thailand veel gegeten. Het is gewone mie die gedroogd en opgerold werd tot nestjes die in je hand passen. Dit is erg handig om de juiste hoeveelheid te berekenen: namelijk 4 per persoon. Je kookt deze mie net zoals je pasta zou koken. Je kan de mienestjes bijvoorbeeld gebruiken in bamischijven.
Mihoen
Mihoen is al wat minder bekend. Het zijn flinterdunne noedels die je vaak tegenkomt in loempia's. Mihoen is ook erg geschikt voor in de soep of een salade. Je mag deze noedelsoort niet te lang koken want dan wordt hij te zacht en plakkerig. Mihoen wordt gemaakt van tarwe- of rijstmeel.
Ramennoedels
Ramen is een Japanse soep met Chinese roets. De noedels die in deze soep gebruikt worden, kennen we als ramennoedels. Al kan je de ramennoedels ook in andere noedelgerechten gebruiken. Deze noedels zijn trouwens al gekookt, dus je noedelgerechten zijn snel klaar!
Je kan oneindig veel dingen combineren met noedels. Libelle Lekker geeft je graag wat inspiratie:
- noedels met koriander
- biefstuk met pikante noedels
- noedels met chorizo
- reuzengarnalen met chilipeper