Meest recente artikelen

Appelcake: deze recepten zijn de sleutel tot succes

Supergebak!

Appelcake: deze recepten zijn de sleutel tot succes Artikel

Na de traditionele quatre-quart is cake met appel het populairst in de meeste huishoudens. Met deze recepten voor appelcake blijft er in een mum van tijd geen kruimel meer over.

Wie houdt er niet van? Een appeltje in je cake maakt van de meest banale quatre-quart een echt feest! Appelcakes zijn lekker smeuïg en zacht. En een ideale gelegenheid om nog wat extra fruit in je dagelijkse eetgewoonte te stoppen, toch? Kies je voor een traditioneel gebak of ga je voor de versie met dadels? Of ben je op zoek naar een geslaagde gluten– of suikervrije versie? Deze recepten voor appelcake zijn de sleutel voor succes.

  • Gebruik stevige appels voor je cake, denk aan Elstar, Jonagold, Schone van Boskoop of Granny Smith. Deze appels verliezen niet zoveel vocht en hun zoetzure smaak steekt mooi af tegen het zoete van je gebak. Meer weten? Lees ook onze tien ultieme tips voor het allerbeste appelgebak.
  • Voor een supersmeuïge appelcake, gebruik je echte roomboter. Gebruik ook meer appel: ga voor de helft appel en de helft deeg.
  • Nog een tip: de kans is miniem, maar blijft er toch een stukje cake over? Het zou zonde zijn om het te laten verpieteren. Door de verse appel, kun je appelcake maximaal drie dagen bewaren op een droge en koele plaats. Wil je hem langer bewaren, dan vries je de cake beter in. 

20 recepten voor de beste appelcake

Met deze appelcakes maak je zeker en vast vrienden! Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen