Zo proefde je bloemkool nog nooit!
De beste bloemkoolrecepten van Ilse
Ilse houdt van kool, nét omdat het zo veelzijdig is. Er zijn niet alleen veel kolen (bv. groen, wit en rood; rond en lang, lekker van bij ons of iets verder weg; …), je kunt er ook veel mee. Ilse’s favoriete kool van het moment? Bloemkool!
Boemkooltips van Ilse
- Ontdek de natuurlijk zoete smaak van bloemkool door de groente in z'n geheel of in roosjes te grillen in een oven van 180°C.
Besprenkel met wat olijfolie, zeezout, zwarte peper en hup: hij kan zo de oven in! Tip: je kunt net hetzelfde doen met andere grote en kleine kolen zoals spruitjes. - Verdraag je geen gluten of wil je gewoon eens experimenteren? Vervang je pizzadeeg dan eens door … bloemkool.
Kook je bloemkool zacht, druk er zo veel mogelijk vocht uit, meng met 100 gram amandelpoeder en 2 eieren. Kneed tot een stevige massa, stort in een ronde pizzavorm met bakpapier, druk goed aan en bak ongeveer 20 minuten af in een oven van 180°C.
Beleg met verschillende (droge) smaakmakers en bak opnieuw af. - Net als witte en rode kool kun je bloemkool rauw raspen. Laat even marineren in een vinaigrette en werk er je winterse salade mee af. Een stevige bite gegarandeerd!
Bloemkoolrecepten van Ilse
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!