Beef Wellington: zo maak je deze klassieker
De perfecte steak Wellington
Beef Wellington is een indrukwekkend gerecht, maar eigenlijk best makkelijk om te maken. Libelle Lekker Chef Ilse vertelt hoe je het doet. Klaar? Start!
Beef Wellington is in oorsprong een Brits gerecht. Een stevige steak wordt bedekt met een fijngesneden mengsel van paddenstoelen en ui of sjalot. Vervolgens wordt dit in een bladerdeegkorst gebakken. De klassieker wordt met rundsvlees gemaakt, maar je kunt ook aan de slag met zalm, wild, gehakt, varkensvlees en zelfs groenten. Scrol zeker verder naar de recepten voor meer inspiratie.
Je kunt het gerecht in sneetjes opdienen of voor elke gast een afzonderlijk pakketje bakken. Het deeg is het belangrijkste en meest typerende aan het gerecht, het houdt de steak sappig. Met Libelle-chef Ilses tips lukt het je zeker om een pronkstuk op tafel te zetten.
Zo maak je beef Wellington
- Verwarm je oven voor op 200°C. Kleur ondertussen je vlees (bij voorkeur 1 kg rund) aan in de pan. Kruid met peper en zout.
- Leg je vlees in een ovenschaal en laat 30 minuten garen. Haal uit de oven en laat het vlees minstens 1 uur afkoelen.
- Smelt een klontje boter in een pan. Voeg een fijngesneden ui en 150 gr fingesneden champignons toe. Laat kleuren op een laag vuurtje, totdat al het vocht weg is.
- Ontvouw een rol bladerdeeg. Verdeel de champignons over het deeg tot 1 cm van de rand. Leg het vlees erop en rol voorzichtig op. Leg het vlees op een diepe bakplaat met bakpapier en zorg ervoor dat de vouwnaad onderaan ligt. Smeer het deeg in met een beetje eigeel.
- Bak ongeveer 25 minuten in een oven van 200°C, totdat het deeg goudbruin is.
- Hou je niet van champignons? Vervang die dan door brunoise van courgette. Werkt even goed.
Enkele variaties op de klassieker
Vlees, wild, vis of liever veggie? Probeer deze recepten en variaties op beef Wellington. Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!