Recepten met filodeeg en brickdeeg
Lekker krokant!
Krakend krokant
Filodeeg is een echte topper in de Midden-Oosterse keuken. Let op: het is een vrij kwetsbaar deeg. Bij het openen van de verpakking leg je het deeg het best op een vochtige keukenhanddoek, want bij het minste contact met de lucht droogt het deeg uit en kun je er moeilijker mee werken. Filodeeg rijst niet tijdens het bakken en is iets droger van structuur, maar toch lekker krokant. Stapel steeds verschillende laagjes filodeeg op elkaar en borstel elk laagje in met boter om scheurtjes te voorkomen.
Zin gekregen in krakend krokant deeg? Met deze recepten kun je meteen aan de slag.
Lees ook …
- Ken jij dit slanke alternatief voor bladerdeeg al?
- Zo maak je een lekkere lichte quiche
- 12x gezond appelgebak
- Gerechten in bladerdeeg: verrassingen onder een korstje
- De lekkerste recepten met kant-en-klaar deeg