Meest recente artikelen

Dit zijn de populairste pastasalades

Jullie favoriete recepten

Dit zijn de populairste pastasalades Artikel

Een slaatje met pasta is een echte zomertopper, al durven we er in andere seizoenen ook wel eens eentje klaarmaken voor de lunch of op een buffet. Jullie zijn in elk geval ook dol op pastasalades, en dit zijn de populairste.

Wat smaakt er nóg beter dan een salade in de zomer? Pastasalade, natuurlijk! Met je favoriete ingrediënten stel je in een mum van tijd de lekkerste varianten samen. Bovendien is het gerecht ideaal voor de lunch (ook om mee te nemen), een picknick of bij de BBQ. Wat jullie er graag in terugvinden? Behalve kerstomaatjes en mozzarella kiezen jullie erg vaak voor kip of avocado, maar ook voor heel veel ander lekkers… Dit zijn de populairste pastasalades!

De 10 populairste pastasalades

Jullie zochten – en vonden – vaak inspiratie in deze tien recepten voor pastasalade. Wil je er een of meer van bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

1. Zomerse pastasalade

Paprika, komkommer, kerstomaatjes, wat rucola en een dot mayonaise: meer moet dat niet zijn voor een zomerse pastasalade. Instant zon op je bord! Jullie weten dit recept dan ook heel erg te smaken. Een goede klassieker om van generatie op generatie door te geven…

2. Pastasalade met gerookte zalm en avocado

Zalm en avocado is altijd een topcombinatie, ook voor een pastasalade. Deze topper staat niet alleen bovenaan onze favorieten, ook jullie vinden het recept meer dan geslaagd.

3. Pastasalade met kip

Een frisse salade met kip en pasta die het prima doet bij een picknick maar ook als zonnige lunch voor grijze kantoordagen.

4. Pastasalade met avocado en ham

Een pastasalade is supersimpel, maar de extra uitleg in de video bij het recept is duidelijk een plus. Of is het de avocado die het ‘m doet?

5. Pastasalade met gehaktballetjes en mozzarella

Wie is er nu niet dol op gehaktballetjes? Samen met de kerstomaatjes en bolletjes mozzarella vormen ze een heus balletjesfestijn. Dat maakt van dit recept dan ook een echte kinderfavoriet!

6. Pastasalade met tomaat

Eenvoud siert, en dat geldt ook voor deze pastasalade. Tomaat, kaas en wortel in een lekkere dressing: het staat bij jullie heel vaak op het menu.

7. Pastasalade met olijven, kerstomaten en mozzarella

Italië samengevat in één recept? Dat doet dromen van zuiderse vakanties en lekker eten op een terras with a view. Heerlijk!

8. Koude pastasalade met tonijn en veel mayonaise

We denken dat het die ‘veel mayonaise’ is die fans van deze salade overstag doet gaan. Met de hardgekookte eitjes, prinsessenboontjes en tonijn heeft ze ook wat weg van een zonnige salade niçoise. What’s not to like?

9. Klassieke pastasalade

Dit receptje is een van de evergreens van Libelle Lekker Chef Natalie. Een klassieke pastasalade, maar dankzij de worstjes zijn haar kinderen er dol op. En jullie stiekem ook, zo blijkt…

10. Pastasalade met kip, komkommer en kerstomaatjes

Zomerse groenten en een lekker stukje kip komen in een pastasalade zeker goed tot hun recht. Wij gokken dat deze bij jullie vaak in de lunchbox gaat, voor op het werk of een picknick.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen