Meest recente artikelen

Natalies weekmenu uit de Italiaanse voorraadkast

Italië op je bord!

Natalies weekmenu uit de Italiaanse voorraadkast Artikel

Dromen mag... Uitkijkend naar de zon maakt Natalie deze maand een Italiaans geïnspireerd weekmenu, met lekkers uit de voorraadkast om het je extra makkelijk te maken.

Natalie: "Italia, mi amore! In het begin van het jaar starten we met ons gezin de zoektocht naar een zomervakantiebestemming. Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk… al onze buurlanden passeren steeds de revue, maar de conclusie is en blijft: Italië. Italië heeft volgens ons alles wat de perfecte vakantie nodig heeft: bergen in het noorden, prachtige kunststeden én de beste keuken ter wereld. Ik kan de smaken thuis nooit ofte nimmer helemaal namaken, maar ik blijf gewoon mijn best doen."

Italiaans lekkers uit de voorraadkast

  • Kappertjes: voor een frisse dressing, maar ook om kort op te bakken in boter.
  • 'Nduja: een smeerbare salami die een pittige toets geeft aan stoofpotjes.
  • Gedroogde kruiden zoals oregano: heerlijk op pizza.
  • Olijven: het liefst de zwarte, die vind ik zelf het lekkerst.
  • Tomatenconcentraat en -blokjes: onmisbaar in sauzen en stoofpotjes.
  • Balsamicoazijn: voor een zoete toets in een dressing.
  • Bonen uit blik: eiwitrijk en een goede vleesvervanger. Lekker in stoofpotjes en soepen of gemixt als dip.
  • Pesto: in de klassieke groene versie, van artisjok, van zongedroogde tomaten… een lifesaver als het snel moet gaan, want het geeft instant smaak.
  • Gegrilde paprika's en andere gegrilde groenten op olie: niet enkel lekker bij de apero, maar ook in een lasagne.
  • Pijnboompitten: de gouden pit uit de Italiaanse keuken, lekker in zoveel gerechten, van pesto tot taart.

Maandag: pasta met venkelworst, gebakken olijven en kappertjes

Natalie: “Pof de kappertjes mee in de pan met boter tot ze een beetje open lijken te komen, dan zijn ze klaar. Ze nemen de smaak van de boter op en zijn lekker ziltig”

Dinsdag: Italiaanse lentesoep met kip, orzo en bonen

Woensdag: gevulde kalfslapjes met ‘nduja en gegrilde groenten

Natalie: “De kalfslapjes zijn ook lekker met salie of zongedroogde tomaatjes als vulling. Vraag dunne kalfslapjes aan de slager. Zijn ze nog een beetje te dik, klop ze dan zelf wat platter met een deegrol”

Donderdag: gnocchi met pesto, gebakken bonen en ricotta

Vrijdag: zalmforel met pesto-parmezaankorst en lentegroenten

Natalie: “Ook lekker met geroosterde pijnboompitten in plaats van de hazelnoten”

Zaterdag: mosselpotje met zeebarbeel, selder en koningsoesterzwammen

Zondag: lasagne melanzane

Natalie: “Maak deze lasagne eens in individuele porties in mooie ovenbestendige borden, extra feestelijk om zo op tafel te zetten tijdens een etentje”

Dessert: torta della nonna

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Natalie Peeters

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen