Natalies weekmenu uit de Italiaanse voorraadkast
Italië op je bord!
Dromen mag... Uitkijkend naar de zon maakt Natalie deze maand een Italiaans geïnspireerd weekmenu, met lekkers uit de voorraadkast om het je extra makkelijk te maken.
Italiaans lekkers uit de voorraadkast
- Kappertjes: voor een frisse dressing, maar ook om kort op te bakken in boter.
- 'Nduja: een smeerbare salami die een pittige toets geeft aan stoofpotjes.
- Gedroogde kruiden zoals oregano: heerlijk op pizza.
- Olijven: het liefst de zwarte, die vind ik zelf het lekkerst.
- Tomatenconcentraat en -blokjes: onmisbaar in sauzen en stoofpotjes.
- Balsamicoazijn: voor een zoete toets in een dressing.
- Bonen uit blik: eiwitrijk en een goede vleesvervanger. Lekker in stoofpotjes en soepen of gemixt als dip.
- Pesto: in de klassieke groene versie, van artisjok, van zongedroogde tomaten… een lifesaver als het snel moet gaan, want het geeft instant smaak.
- Gegrilde paprika's en andere gegrilde groenten op olie: niet enkel lekker bij de apero, maar ook in een lasagne.
- Pijnboompitten: de gouden pit uit de Italiaanse keuken, lekker in zoveel gerechten, van pesto tot taart.
Maandag: pasta met venkelworst, gebakken olijven en kappertjes
Natalie: “Pof de kappertjes mee in de pan met boter tot ze een beetje open lijken te komen, dan zijn ze klaar. Ze nemen de smaak van de boter op en zijn lekker ziltig”
Dinsdag: Italiaanse lentesoep met kip, orzo en bonen
Woensdag: gevulde kalfslapjes met ‘nduja en gegrilde groenten
Natalie: “De kalfslapjes zijn ook lekker met salie of zongedroogde tomaatjes als vulling. Vraag dunne kalfslapjes aan de slager. Zijn ze nog een beetje te dik, klop ze dan zelf wat platter met een deegrol”
Donderdag: gnocchi met pesto, gebakken bonen en ricotta
Vrijdag: zalmforel met pesto-parmezaankorst en lentegroenten
Natalie: “Ook lekker met geroosterde pijnboompitten in plaats van de hazelnoten”
Zaterdag: mosselpotje met zeebarbeel, selder en koningsoesterzwammen
Zondag: lasagne melanzane
Natalie: “Maak deze lasagne eens in individuele porties in mooie ovenbestendige borden, extra feestelijk om zo op tafel te zetten tijdens een etentje”
Dessert: torta della nonna
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!