14x lactosevrij gebak om zorgeloos van te snoepen
Geen koemelk, maar wél veel smaak!
Lactosevrij gebak: een makkie! Ook wie lactose-intolerant is, kan genieten van een koffiepauze met lekker gebak. Of je nu meer houdt van koekjes, taart, cake of pannenkoeken: tussen deze 14 toppers vind je ongetwijfeld je ding.
Lactosevrij gebak: hoe pak je 't aan?
Wil je lactosevrij bakken, dan vervang je voornamelijk twee hoofdingrediënten: boter en koemelk.
Boter kun je vervangen door …
- Kokosolie. In dit artikel lees je alles over bakken met kokosolie.
- Olijfolie (in hartig lactosevrij gebak en brood. Verminder dan wel de hoeveelheid)
- Notenboter
- Plantaardige margarine
Koemelk kun je vervangen door …
Een plantaardig alternatief. Er zijn veel lactosevrije plantaardige alternatieven voor koemelk op de markt. Denk maar aan sojamelk, havermelk, amandelmelk, hazelnootmelk, rijstmelk en kokosmelk. Kies voor de ongezoete variant en hou in je achterhoofd dat het gebruik van plantaardige melk je taart of gebak een extra smaakje geeft.
Lees ook…
- Lactosevrij eten: tips en recepten voor elke dag
- Zo maak je je eigen amandelmelk
- 18 heerlijke lactosevrije desserts
- Pannenkoeken voor iedereen, ook voor wie allergisch is!
- Gezonder bakken: zo vervang je tarwebloem, suiker, boter en koemelk
14x lactosevrij gebak
Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.