Fris groentje: 20 recepten met veldsla
Vers-van-het-veld-sla
Warm of koud: veldsla is altijd lekker! Met deze 20 recepten haal je het maximum uit deze gezonde en verrassende slasoort.
Misschien ken je veldsla ook wel onder de bijnaam ezels- of muizenoren. De trosjes kleine blaadjes zijn frisgroen als hij plukvers is. Met z'n nootachtige smaak is het een pittige toevoeging aan salades. Ook op een broodje of als garnering van een ander gerecht vormt deze bladgroente een heerlijke finishing touch.
Veldsla is een wintergroente: het topseizoen loopt van oktober tot en met maart. Perfect dus om winterse salades, stoemp, sauzen en soepjes te voorzien van extra smaak. Hij blijft tot een week goed in de koelkast maar vers is ie op z'n best. Je voegt meteen een extra dosis mineralen, vitamine A en C toe aan je gerechten. En het is zelfs een van de weinige groenten die Omega 3-vetzuren bevat.
Lees ook…
- Koken in en uit de moestuin met Wim Lybaert
- Zo maak je soep met extra veel vitaminen
- De juiste sla voor je gerecht kiezen: zo doe je dat
- Dit zetten wij op het menu in december
- Stapels inspiratie voor je brooddoos: van veggie tot deluxe boterham.
- Lekker met minder vlees: 20x recepten om duimen vingers bij af te likken
20 recepten met veldsla
Geslaagde combinaties met veldsla zijn bijvoorbeeld witloof, rode biet of appel, zalm, eieren of kip, feta, brie of een ander kaasje. Tussen deze gerechten vind je vast je ding. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.