Spinaziesoep: 20 groene recepten
Popeyes favorietje
In quiche, ovenschotels, roerbakgerechten, smoothies en salades: spinazie is van vele markten thuis. Maar ook als gezond soepje voelt deze vitaminebom zich in z'n nopjes. Daarom: 20 recepten voor spinaziesoep!
Je vindt spinazie het hele jaar door in de winkel maar het echte seizoen loopt van maart tot november. Afhankelijk van het seizoen is dat klein- of grootbladige spinazie. De sappige fijne blaadjes die perfect zijn voor salades vind je vooral in de winter. De bladeren van grootbladige zomerspinazie zijn stugger en hou je beter voor warme gerechten.
Uiteraard is deze bladgroente heel gezond. Spinazie zit boordevol vezels, vitamine A, C en K, ijzer en magnesium. Verse spinazie eet je best meteen op, al blijft hij nog tot 2 dagen goed in de koelkast. Wil je spinazie invriezen, dan kan dat als je de bladeren eerst blancheert. Klik hier door als je op zoek bent naar ideetjes met diepvriesspinazie.
Lees ook…
- Voor eens en voor altijd: mag je spinazie opnieuw opwarmen of niet?
- Deze 7 dingen kun je doen met diepvriesspinazie
- Trend: groentewafels en -pannenkoeken
- Cannelloni maken: zo doe je dat
- Zo maak je de lekkerste lentequiches
- Winterdipje? Van deze producten krijg je meer energie!
Volop variëren met spinaziesoep: 20 recepten
Combineer spinazie met broccoli, prei, courgette of champignons voor wat afwisseling of voeg verse groene kruiden toe. Met ingrediënten met een crunch, zoals noten, quinoa of croutons, maak je van je spinaziesoep een echte topmaaltijd. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.