Zo maakte je je eitje nog nooit: 6 originele eiergerechten voor je brunch
En ze zien er prachtig uit
Ben je gek op eitjes maar heb je even genoeg van simpele omeletten, zachtgekookte eitjes met soldaatjes en scrambled eggs? Deze originele eiergerechten tillen jouw brunch naar een hoger niveau.
Bij een uitgebreid ontbijt of een gezellige brunch kan één ingrediënt niet ontbreken: eitjes! Maar soms wil je eens iets anders eten dan een klassiek roereitje. Deze originele eiergerechten zijn allesbehalve saai.
Eitjes uit de oven
Als je al een een ovenschotel met eitjes hebt gegeten, weet je waarschijnlijk dat eieren uit de oven heerlijk smaken. Wij zijn bijvoorbeeld gek op een romige cocotte in een glaasje of gevulde eitjes uit de oven.
Gepekelde eieren
Gepekelde eieren zijn heerlijk in een salade, als topping op een toast of verwerkt in een frisse eiersalade. Je kookt de eitjes simpelweg hard in 8 minuten, spoelt ze af en pelt ze. Daarna doe je de eieren in een weckpot en overgiet je ze met pekelvocht. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een mengsel van bietensap, azijn en suiker om de eitjes een leuk paars kleurtje te geven. Je kunt ze makkelijk een maand bewaren in de koelkast.
Fruitig omelet
Een simpel omeletje heb je waarschijnlijk al wel vaker gemaakt. Maar heb je ook als eens een fruitig omelet gegeten? Dit exemplaar met citroenricotta, blauwe bessen en ahornsiroop moet je echt eens proberen!
In een broodje
Bij een feestelijke brunch horen natuurlijk ook knapperige broodjes. Dus waarom zou je jouw eitje eens niet ín je broodje verwerken?
Shakshuka
Shakshuka is een Midden-Oosterse gerecht met eieren die langzaam gepocheerd worden in tomatensaus. Het is origineel, budgetvriendelijk, snel klaar, gezond én je hebt er weinig afwas mee. Perfect wanneer je veel gasten verwacht!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!