20 gerechten die je makkelijk kunt invriezen en ontdooien
Goed voorbereid is het halve werk
Na een drukke werkdag heb je soms écht geen zin meer om nog iets warms op tafel te toveren. Dan maar een kant-en-klare lasagne? Uit je eigen diepvriezer smaakt die nog altijd beter. Hier zijn 20 recepten die je makkelijk op voorhand kunt maken en invriezen om een keertje snel eten op tafel te hebben!
Welke gerechten?
Er zijn heel veel dingen die je makkelijk kunt invriezen en ook makkelijk weer kunt ontdooien. Denk bijvoorbeeld aan spaghettisaus, stoofvlees en stoofpotjes in het algemeen, maar ook ovenschotels en zelfs quiche en homemade pizza kun je makkelijk invriezen. Of stop een voorraadje kaas– en garnaalkroketten in de diepvriezer: snel een slaatje erbij maken en klaar is het eten.
Hoe invriezen?
Je kunt gerechten in porties invriezen in plastic bewaardoosjes, maar veel handiger zijn glazen diepvriesbakjes die meteen in de microgolfoven of oven kunnen. Vergeet niet je gerechtje 's ochtends in de koelkast te zetten om te ontdooien: 's avonds is het dan voldoende ontdooid (en op een veilige manier!) om op te warmen. Wil je een ovenschotel invriezen voor het hele gezin, dan kan dat natuurlijk ook in een grote schaal in plaats van in porties. Let er wel op dat je recipiënt diepvries- én ovenbestendig is.
Lees ook…
- Kun je stoofpotjes invriezen?
- Kun je quiche invriezen?
- Kun je ovenschotels invriezen?
- Maak je eigen diepvriespizza's
- Oei, vergeten het vlees te ontdooien…