Pudding: 25x nostalgisch én gepimpt
Liefde op je bord
Pudding maken is helemaal niet moeilijk en het resultaat mag er altijd zijn. Eet jij het liefst de klassieke vanillepudding of geef je er graag een eigenzinnige draai aan? Wij verzamelden onze 25 favoriete recepten voor dit nostalgische dessertje.
Zelfgemaakte pudding is hemels. Wat dacht je van gebakken lemon custard met mandarijn, blauwe bessen en meringue? Of die straffe salted caramel-puddingshots met wodka? Of ga je toch voor die eenvoudige maar toch zo lekkere vanillepudding met koekje? Toch is er eigenlijk maar één belangrijke vraag: wie mag de kom uitlikken?
Tips voor de perfecte pudding
- Leg zowel de ingrediënten als de tools op voorhand klaar. Zo voorkom je dat je tijdens de bereiding haastig te werk moet gaan en de boel aanbrandt. Gebruik steeds een garde om te roeren, je wilt namelijk geen klontertjes. Voorzie ook een steelpannetje met conische bodem. Zo voorkom je dat er restjes blijven kleven.
- Maak je 'm vegan? Gebruik dan een plantaardig alternatief zoals haver- of amandelmelk. Voeg die toe aan een zakje puddingpoeder. Hou er rekening mee dat de smaak anders zal zijn. Gebruik je gezoete melk? Verminder dan de hoeveelheid suiker of laat hem weg.
- Laat de pudding 2 à 3 minuten doorkoken voor je de pan van het vuur neemt. De eieren zorgen voor de binding en moeten dus zeker goed verhit worden.
- Het velletje heeft lovers en haters. Wil je geen hard velletje? Dek de pudding dan meteen af met een laag vershoudfolie.
- Bewaar 'm afgedekt maximaal twee dagen in de koelkast.
- Restjes pudding kunnen perfect gebruikt worden in andere lekkere desserts, als vulling van een taart, in een trifle of bij een fruitsalade.
Lees ook:
- Hoofdgerechten met een vleugje nostalgie
- 10 klassieke soepen zoals oma ze maakte
- Ken je klassiekers: kinderfavorieten
- 12 zondagse taarten om mee uit te pakken
- Zo lukt je moelleux altijd