Limoncello, niet enkel om te drinken: maak er deze gerechten mee
Frisse zomerse receptjes
Limoncello is lekker op zich of in een drankje. Wil je er graag eens iets anders mee doen? Probeer dan een van deze gerechten met limoncello!
Limoncello doet meteen denken aan een zonnige vakantie onder een gestreepte parasol in de Baai van Napels. De citroenlikeur wordt immers vooral geproduceerd in Zuid-Italie. Liefst nog met de hele dikke, bobbelige Sorrento-citroenen uit Amalfi. Maar je kunt 'm ook gewoon zelf maken met simpele biologische citroenen. Het enige wat je nodig hebt is water, alcohol en suiker. Ook van andere citrusvruchten maak je makkelijk een zomers digestief.
Zomerse drankjes
Puur serveer je limoncello ijskoud. Het liefst recht uit de diepvries. Het percentage alcohol kan variëren van 20 tot 35 procent. Daarom worden er vaak cocktails mee gemaakt. Limoncello is namelijk heel lekker in een drankje. De fles hoeft trouwens niet meteen leeg. Door de alccohol is limoncello erg lang houdbaar. In een geopende verpakking blijft hij zeker nog een jaar goed.
Andere gerechten met limoncello
Hou je niet van limoncello? Wil je wel eens wat anders dan een limoncello-spritz? Of moet je vakantiesouvenir van jaren terug toch dringend op? Dan kun je er ook mee aan de slag in de keuken. Je maakt er de lekkerste ijsjes, taarten en andere desserten mee. Limoncello geeft gerechten met scampi's, kip of een tomatendip een extra touch. Haal dus snel die fles boven en probeer het zelf uit met deze recepten.
Lees ook:
- De lekkerste ijsjes voor volwassenen
- Met welke soorten fruit kun je limoncello maken?
- Limoncello om cadeau te geven
- Met of zonder alcohol? De lekkerste mocktail-cocktail duo's
- Feit of fabel: word je sneller dronken in de zon?
- Mag je alcohol gebruiken in een gerecht voor kinderen?
De lekkerste gerechten met limoncello
Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.