Meest recente artikelen

Voorraadkoken: met deze gerechten heb je altijd iets in huis

Makkelijk én budgetproof

Voorraadkoken: met deze gerechten heb je altijd iets in huis Artikel

De beste manier om altijd iets in huis te hebben is eten in batch klaarmaken en daarmee variëren. Voorraadkoken is economisch, makkelijk en je zet steeds weer snel een heerlijke maaltijd op tafel.

Ben je op zoek naar makkelijke recepten die veel waar voor je geld bieden? Er zijn véél gerechten die je in batch kunt bereiden. Voorraadkoken zorgt ervoor dat je uit één kooksessie verschillende maaltijden haalt. De extra porties vries je in, neem je mee als lunch of verwerk je tot een nieuw gerecht wat verderop in de week. Zo heb je altijd iets in huis zonder extra boodschappen te doen en dus meer geld uit te geven. Goedkoop, makkelijk, snel én lekker: wij zijn al helemaal om…

Voorraadkoken: slimme gerechten

Chili sin & con carne

  • Met simpele bonen en tomaten in blik maak je makkelijk en goedkoop een grote batch chili. Chili is lekker met rijst maar je kunt 'm ook recycleren in een wrap voor de lunch of invriezen voor een volgende keer. Maak de chili zonder vlees en combineer 'm met bijvoorbeeld pulled chicken.
  • Wat je te veel maakt van de kip kun je op z'n beurt op een andere dag combineren met een slaatje en een restje rijst of er een aardappel mee vullen. In een broodje wordt het dan weer een lekkere burger.

Pasta & saus

  • Pastasaus is perfect wanneer je wil voorraadkoken. Tomatensaus is bijvoorbeeld erg multifunctioneel – gepimpt met groente of met gehakt voor bij de spaghetti, voor bij de balletjes (en frietjes), een restje op een pizza of als dip… Is er eigenlijk iets wat je er niet mee kunt doen? Vries porties in of maak ze in in glazen potten.
  • Van bolognesesaus heb je makkelijk enkele porties over – een winner om in je diepvries te hebben en op een drukke doordeweekse dag snel te ontdooien. Maar je kunt met de saus ook arancini vullen, lasagne maken of een croque deluxe samenstellen…
  • Gekookte pasta wordt niet beter van de diepvries, hou de extra saus dus steeds apart. Al dente pasta blijft wel drie dagen goed in de koelkast. Te veel gekookt? Je maakt er makkelijk een pastasalade mee voor de volgende dag of verwerkt 'm in een frittata, quiche of soep.

Soep & balletjes

  • Ook balletjes – veggie of niet – zijn iets wat je altijd in voorraad wil hebben. Maak ze zelf als het gehakt in promotie is, gebruik wat je nodig hebt en vries de rest in voor later. Soep, pasta, stoofpotjes, ovenschotels, broodjes: wat wordt er nu niet beter van enkele balletjes erbij?
  • Soep is een van die gerechten waarvan je altijd te veel maakt. Vries een simpele basissoep (tomaat, courgette, broccoli, pompoen… al naargelang het seizoen) in en geef ze na het ontdooien een upgrade tot volwaardige maaltijdsoep met een restje van de pasta, croutons van oud brood of een restje van de pulled chicken van bij de chili. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook heerlijk als lunch!
  • Curry's en vele andere stoofpotjes houden van de diepvries. Maak er dus consequent te veel van voor een grote voorraad lekkers. Door vlees of vis pas achteraf toe te voegen (als het gerecht zich ertoe leent), wordt het extra veelzijdig. Denk aan curry met kip, de andere portie met scampi's, een keertje met kokosmelk of extra groenten, nog een volgende keer met lamsballetjes of falafel: zo kun je eindeloos variëren.

Voorraadkoken: onze succesnummers

En dan nu aan de slag met onze beste recepten om te spelen met wat je in voorraad hebt. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen