Natalies weekmenu uit de moestuin
Lekkers uit eigen tuin!
Redactrice Natalie houdt van de overvloed van de moestuin. Ze gaat dan ook graag aan de slag met al het lekkers dat de oogstmaanden te bieden hebben.
Natalie: "Onze kinderen zijn op Chirokamp. Voor hen zijn dat de lekkerste tien dagen van het jaar, want ze eten er puree met worst, frietjes, ravioli uit een pakje en vooral: ze schuiven elke avond bij hun vriendjes aan. Intussen genieten wij van de rust en denk ik al na over wat ik zal maken als ze vuil en moe weer thuiskomen. Volgens mij zullen de krokante kipspiesjes zéker in de smaak vallen."
3x lekkers uit de moestuin
- "Courgettes in overvloed! Buurman Remi kweekt zowel de groene als de gele variant. De groene draai ik vaak in de soep, de gele zijn subtieler van smaak en heerlijk om te grillen."
- "Het is altijd feest met boterboontjes. Als kind was ik al verzot op de boterboontjes die mijn grootvader kweekte. Het seizoen is kort, geniet ervan."
- "Niets zo subtiel als de smaak van rijpe vijgen. Maria, de vroeger art director van Libelle, had niet één maar meerdere vijgenbomen in haar tuin staan en trakteerde op de redactie altijd met kilo's verse vijgen."
Maandag: quiche met spinazie, zalm en groene kruiden
Natalie: "Verwerk jouw groenterestjes uit de diepvries in deze heerlijke hartige taart. Gemengde gegrilde groenten, broccoli of bloemkool: ze zijn allemaal lekkere vervangers voor de erwtjes in deze quiche"
Dinsdag: notenrijstsalade met tonijn en venkel
Natalie: “Voor een zomerse rijstsalade koop ik regelmatig notenrijst in de Nederlandse supermarkt. Dat is gewone witte rijst die wordt aangevuld met een mix van noten en zo een zoet smaakje krijgt. Lekker en eens iets anders dan de klassieke volkoren- of witte rijst! Heb je geen notenrijst in huis? Maak dan zelf een mix van driekleurenrijst, sesamzaad, pompoenpitten, lijnzaad en zonnebloempitten”
Woensdag: krokante kipspiesjes met aardappelsalade
Natalie: “Geef de pakokorst nog extra smaak door kruiden naar keuze toe te voegen. Denk aan BBQ-kruiden, (gerookt) paprikapoeder, kippenkruiden, oregano of rozemarijn“
Donderdag: panzanella met courgette en vijgen
Vrijdag: broodje steak met maïs-ananassalsa
Natalie: “Deze broodjes zijn ook lekker met kip of pitareepjes in plaats van de biefstuk”
Zaterdag: kabeljauw met korst van zongedroogde tomaten en boterboontjes
Zondag: gevulde aubergines met appeltzatziki
Natalie: “Lamsgehakt is heerlijk in combinatie met gedroogd fruit zoals vijgen, abrikozen of rozijntjes. Het maakt de smaak iets minder sterk, waardoor je sneller kinderen zult overtuigen om er eens van te proeven. Je kunt natuurlijk ook gewoon gemengd gehakt gebruiken”
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!