Meest recente artikelen

Vakantieland: Thailand

Voor wie houdt van pittig en aromatisch

Vakantieland: Thailand Artikel

Dol op pad thai, groene curry of springrolls? Je proeft het allemaal in Thailand!

De Thaï gebruiken veel kruiden en specerijen. Koriander, kerrie, munt, citroengras of gember zorgen voor een unieke smaak.

In Thailand wordt veel vis gegeten, ook mosselen, oesters en sojaproducten zul je altijd op de menukaart vinden.

Noedels en gebakken rijst zijn de basis van de Thaise keuken. Deze gerechten worden op elk moment van de dag gegeten. Ook de Thaise restaurants serveren ze een hele dag door, al wordt het moeilijk een restaurant te vinden dat na 22 uur nog rijst of noedels serveert.

Klassieke gerechten zijn pad thai (gebakken rijstnoedels), tom kha kai (een romige kokos- kruidensoep met kip), laarb (gehakt met een pittige dressing) en allerlei curries.

 

Zelf aan de slag met deze recepten

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen