Dol op schelpjes & co.? 20 recepten met véél zeevruchten
Tutti frutti di mare
Een lekkere mix van schelp- en schaaldieren gescoord maar geen idee wat je ermee wil klaarmaken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Dit zijn namelijk onze beste recepten met zeevruchten.
Ook dol op zeevruchten – en dan bedoelen we niet de chocolade? Goed nieuws: je kunt er zoveel mee klaarmaken. Pasta, pizza, soep, een klassieker of juist een erg hip gerechtje… Hieronder vind je het bewijs: onze beste recepten met de superveelzijdige mix.
Wat zijn zeevruchten?
Schelp- en schaaldieren die geschikt zijn om op te eten worden zeevruchten genoemd. Dat kunnen garnalen, sint-jakobsschelpen en mosselen zijn. Maar ook vongole, oesters, messen, slakken en zelfs inktvis. Alles behalve vis, dus.
Gezonde voedselgroep
Ze komen uit de zee maar kunnen ook gekweekt zijn in zoet- of zoutwater. Ze worden natuurkundig niet bij vis gerekend. De Hoge Gezondheidsraad stopt ze echter wel in dezelfde categorie. Ze horen namelijk bij de magere vissoorten die worden aangeraden bij een gezond dieet.
Bereiden en bewaren
Verse schelp- en schaaldieren zijn niet lang houdbaar. Al na een dag in de koelkast kunnen ze bedorven zijn. Je eet ze dus best meteen op, recht van de visboer. Zien ze er vreemd uit of ruiken ze raar? Gooi ze dan weg. Als je verse exemplaren meteen kookt, blijven ze 2 dagen lekker in de koelkast. Stop je ze klaargemaakt in de diepvries dan zit je nog 3 maanden goed. Of je kunt ze in een potje of in blik kopen. Dan kijk je gewoon op de verpakking.
Lees ook…
- Paella maken: dankzij deze tips en recepten krijg jij het onder de knie
- 4 tips om alles uit je vis en zeevruchten te halen
- 6 fabeltjes over vis die echt niet waar zijn
- Zo maak je de lekkerste surf en turf-gerechten
- Deze vissen en zeevruchten zijn het gezondst om te eten
20 recepten met zeevruchten
Zin gekregen? Probeer dan deze lekkere gerechten met zeevruchten.